Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

30 de deținute de la Penitenciarul Gherla, invitate la masă în Aiton

 
30 de deținute de la Penitenciarul Gherla, invitate la masă în Aiton
  • 12 Dec 2014
  • 4049
Cadouri și o masă ca la mama acasă. De asta au avut parte 30 de deținute de la Penitenciarul Gherla, care pentru câteva ore s-au simţit ca într-o mare familie. Localnicii din Aiton, judeţul Cluj, s-au decis să "adopte" pentru o zi o parte din femeile lipsite de libertate.

O parte dintre deţinute s-au spovedit şi împărtăşit în biserica din sat. Au primit apoi cadouri din partea localnicilor. Ca semn de mulțumire, femeile i-au colindat pe săteni.

"Am reușit pentru câteva ore să grațiem 30 de femei din penitenciar, să le oferim sfintele taine, să celebrăm împreună Sfânta Liturghie și apoi să le oferim o agapă frățească", a spus Vasile Perde, preotul greco-catolic din Aiton.

"Şi ele, săracile, sunt acolo, năcăjite, că au făcut ceva, că așa se întâmplă de obicei şi ne rugăm și noi să le ierte Dumnezeu", a afirmat un localnic.

"Oricăruia dintre noi i se poate întâmpla să greșească, fiecare om greșește în viață", a spus și o săteancă.După slujbă, deținutele au fost invitate la masă.

"Gestul este nemaipomenit, pentru că foarte-foarte greu se poate obține o astfel de ieșire într-o comunitate, mai ales chiar într-o parohie", a spus una dintre ele.

"Sunt foarte bucuroasă că am posibilitatea să fiu, aici, astăzi, în mijlocul aceste comunități", a afirmat o altă deţinută.

"O clipă de libertate și mai mult decât atât, faptul că am reuşit să ieșim în biserică, să se poată reculege, să se poată ruga și să se gândească în tihnă la sărbătorile care vin", a spus şi educatoarea deţinutelor.

Este prima dată când deținutele de la Penitenciarul Gherla își petrec o zi într-o comunitate din afara închisorii.


Sursa:www.digi24.ro