Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Voluntariatul creștin, fidel omului și lui Dumnezeu

 
Voluntariatul creștin, fidel omului și lui Dumnezeu
  • 04 Dec 2014
  • 2337
În aula Paul al VI-lea, Papa Francisc a primit joi în audiență aproximativ 2000 de voluntari de inspirație creștină, care formează Federația Organismelor Creștine Serviciul Internațional Voluntariat (FOCSIV). ”Federația voastră – a spus Pontiful în cuvântul său – desfășoară o activitate prețioasă în lume. Este imaginea unei Biserici care se încinge cu un ștergar și se înclină ca să-i slujească pe frații aflați în dificultate. Diferitele realități care alcătuiesc Federația (FOCSIV) caută să unească bagajul de experiență a membrilor săi la dimensiunea serviciului voluntar față de cei săraci, cu stilul bunului Samaritean și în coerență cu valorile Evangheliei. Pornind de la identitatea voastră creștină, voi vă prezentați ca «voluntari în lume» cu numeroase proiecte, pentru a da răspunsuri concrete la scandalul foamei și al războiului”.

”Printre cauzele principale ale sărăciei se află un sistem economic care jefuiește natura – mă gândesc în special la despădurire, dar și la catastrofele ambientale și la pierderea biodiversității. E necesar să reafirmăm că mediul înconjurător – creația lui Dumnezeu – nu este o proprietate de care putem dispune după voia noastră, și cu atât mai puțin este proprietatea doar a câtorva oameni. Creația este un dar minunat pe care Dumnezeu ni l-a dăruit ca să avem grijă de el și să-l folosim în beneficiul tuturor, cu respect. Vă încurajez să continuați efortul vostru pentru ca creația să rămână un patrimoniu al tuturor, de încredințat în toată frumusețea sa generațiilor viitoare”.

”Multe din țările în care activați cunosc scandalul războiului. (…) Câți oameni în lume fug de ororile războiului Câte persoane sunt persecutate din cauza credinței lor, constrânse să-și abandoneze casele, locurile lor de cult, pământurile lor și afecțiunea celor dragi! Câte vieți sfărâmate! Câtă suferință, câtă distrugere! În fața acestor lucruri, discipolul lui Cristos nu se dă înapoi, nu-și întoarce fața în partea cealaltă, dar caută să-și asume această umanitate suferindă, cu proximitate și primire evanghelică”.

 ”Vă încurajez - a încheiat Pontiful - să continuați cu bucurie pe această cale de fidelitate față de om și față de Dumnezeu, punând mereu în centru persoana lui Isus. Aceasta vă va ajuta să găsiți în fiecare zi timp pentru întâlnirea personală cu Dumnezeu în rugăciune: rugăciunea va fi sprijinul vostru în momentele mai grele, de dezamăgire, solitudine și neînțelegere. Îl încredințez pe fiecare dintre voi și organizațiile federației voastre ocrotirii Preasfintei Fecioare Maria”.


Sursa:ro.radiovaticana.va