Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Apelul Papei Francisc pentru încetarea actelor de ură și violență în Țara Sfântă

 
Apelul Papei Francisc pentru încetarea actelor de ură și violență în Țara Sfântă
  • 19 Noi 2014
  • 3241
La finalul catehezei din cadrul audienței generale de miercuri, 19 noiembrie, Sfântul Părinte a făcut două apeluri. În primul apel, referitor la tensiunile din Țara Sfântă, Pontiful a spus:

"Urmăresc cu preocupare creșterea alarmantă a tensiunii la Ierusalim și în alte zone ale Țării Sfinte, cu episoade inacceptabile de violență care nu ocolesc nici măcar locurile de cult. Asigur de rugăciunea mea specială pentru toate victimele unei astfel de situații dramatice și pentru toți cei care suferă consecințele. Din adâncul inimii, adresez părților implicate un apel astfel încât să se pună capăt spiralei de ură și violență și să se ia decizii curajoase pentru reconciliere și pace. Este dificil să construiești pacea, însă este un chin să trăiești fără pace!"

De asemenea, Pontiful a amintit că pe 21 noiembrie, în sărbătoarea: Prezentarea la Templu a Sfintei Fecioare Maria, se celebrează Ziua Pro Orantibus, dedicată comunităților religioase de clauzură. "Este o ocazie oportună de a mulțumi Domnului pentru darul atâtor persoane care, în mănăstiri și în schituri, se dedică lui Dumnezeu în tăcere și în rugăciune activă, recunoscându-i acel primat care i se datorează doar Lui.

Să-i mulțumim Domnului pentru mărturiile de viață claustrală și să nu lăsăm să le lipsească sprijinul nostru spiritual și material pentru a împlini o astfel de misiune importantă", a spus Sfântul Părinte.


Sursa:ro.radiovaticana.va

Știri din aceeași categorie