Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Să oprim violența absurdă împotriva creștinilor

 
Să oprim violența absurdă împotriva creștinilor
  • 13 Noi 2014
  • 2496
"Situațiile dramatice ale creștinilor care în diferite părți ale lumii sunt persecutați și uciși din cauza crezului lor religios" îl preocupă mult pe Sfântul Părinte. La finalul audienței generale de miercuri, 12 noiembrie a făcut apel la mobilizarea conștiințelor în favoarea creștinilor persecutați.

Pontiful urmărește cu "mare trepidație" situația creștinilor care sunt loviți în mod crunt de "o violență absurdă" ce nu dă semne să se oprească, ei "având dreptul să regăsească în propriile țări securitatea și seninătatea", profesând în mod liber propria credință.

Printre situațiile dramatice uitate de comunitatea internațională se află și cea a creștinilor din Irak, constrânși să fugă din propria țară, după cum denunță preotul Raymond Moussalli, vicar în cadrul Episcopiei de rit caldeean din Amman, în Iordania, unde, recent, au fost primiți peste o sută de mii de refugiați, constrânși să fugă din calea violențelor milițienilor Statului Islamic din Mosul și din Câmpia Ninive. Părintele Moussalli, într-un interviu acordat postului Radio Vatican a spus:

P. Moussalli: [Refugiații din Irak] ajung la noi în condiții tragice: nu au bani, nici haine; într-o singură zi, numărul persoanelor care-și părăsesc casele ajunge la 100 de mii.

Întrebat dacă se mai poate încă vorbi de posibilitatea unui viitor în propria țară, preotul iordanian aflat zilnic în contact cu refugiații irakieni care au fost adăpostiți de Episcopia de rit caldeean din Amman a spus:

P. Moussalli: Cred că, dacă nu se vor simți în siguranță și nu vor avea certitudinea păcii dată de protecția din partea guvernului central pentru a putea reveni în propriile case protejați și fiind tratați ca cetățeni de "serie A", ei nu vor mai voi să se întoarcă. Pentru a reveni acasă au nevoie să fie acceptați de poporul irakian ca irakieni.

Referindu-se la o soluție din partea comunității internaționale în privința creștinilor persecutați fugiți din Irak pentru a-și salva viețile, preotul Moussalli a spus:

P. Moussalli: Dacă au fost nevoiți să-și părăsească propriile case, trebuie să fie acceptați de comunitatea internațională. Dacă au rămas acolo, trebuie să fie protejați de comunitatea internațională, de guvernul central irakian și de guvernul din Kurdistan. (…) Până în prezent nu am auzit nicio luare de poziție din partea liderilor comunității internaționale. Doar Sfântul Părinte a reacționat, făcând zilnic apeluri sau referindu-se (la creștinii persecutați). Alții au venit în vizită dar nu au făcut nimic. Noi am vrea ca aceste persoane să fie susținute și să se facă mai mult decât s-a făcut până acum.


Sursa:ro.radiovaticana.va

Știri din aceeași categorie