Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

17 secole de la Edictul lui Constantin

 
17 secole de la Edictul lui Constantin
  • 24 Apr 2013
  • 3289


În data de 18 aprilie 2013 la Instititul Pontifical Oriental din Roma a avut loc Simpozionul cu tema: Imperul lui Constantin: granițele şi extinderea lui.

Conferinţa a debutat cu salutul şi urarea de bun venit a Rectorului Institutului, James McCann SJ, adresat atât profesorilor conferenţiari cât şi tuturor celor prezenţi la acest eveniment.

Simpozionul s-a desfăşurat în două sesiuni, una dimineaţă şi una dupa-amiază, şi a fost moderată de cunoscutul Profesor al Institutului Oriental, Edward Farrugia SJ. Mentionam din program urmatoarele conferinte:
Prof. Katherine Douramani, Sărbatorirea lui Constantin între Grecia şi Sardinia
Rev. Prof. Rafal Zarzeczny SJ, Imperiul roman şi Regatul lui Aksum
Rev. Prof. Ugo Zanetti OSB, Constantin şi familia sa în Vieţile sfinţilor
Prof. Marco Bais, Constantin în izvoarele istorice armene
Rev. Prof. Philippe Louisier SJ, Elena şi Constantin in traditia coptă
Prof. Claudia Tavolieri, Figura și politica lui Constantin în imne efremiene
Rev. Prof. Vicenzo Ruggieri SJ, Constantin si increstinarea imperiului
Rev. Prof. Massimo Pampaloni SJ, Constantin în studiile Profesorului Vicenzo Poggi SJ.

Evenimentul a fost organizat cu prilejul împlinirii a 17 secole de la Edictul de la Milano din 313, prin care Biserica creştină primea libertate după 3 secole de persecuţie. S-a evocat figura împăratului Constantin cel Mare şi rolul pe care acesta l-a avut în biserica primară, atât prin Edictul din 313 cât mai ales prin convocarea primului Conciliu ecumenic de la Nicea 325, când biserica creştină era ameninţată de marea erezie ariană. Totodată, s-a evocat figura Sfintei Elena mama Împăratului Constantin, şi rolul desfăşurat de ea în Biserica primară.

Totul s-a desfăşurat într-un ambient fratern, sub patronajul spiritual al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, cinstiţi de Biserică pentru rolul important pe care l-au avut pentru Creştinism.

La eveniment au participat studenții Colegiului Pontifical Pio Romeno, care urmează formarea academică la acest Institut.

Sursa: pioromeno.com