Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 7
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Vizită pastorală a Preasfinţiei Sale Claudiu în parohia Căpâlna

 
 Vizită pastorală a Preasfinţiei Sale Claudiu în parohia Căpâlna
  • 22 Apr 2013
  • 3715
Preasfinţia Sa Claudiu Pop, Episcop al Curiei Arhiepiscopiei Majore, a fost prezent duminică, 21 aprilie, în mijlocul credincioşilor greco-catolici din Căpâlna, în prima vizită pastorală pe care a făcut-o în satul cunoscut în întreaga ţară prin celebra “purtată a fetelor”.

În faţa bisericii, Preasfinţia Sa a fost întâmpinat de părintele paroh Zaharie Pintea şi de alţi preoţi din localităţile învecinate, dar şi din Blaj şi Târnăveni. Un grup de copii, îmbrăcaţi în frumoase costume populare de pe Valea Târnavei Mici, cu emoţie şi candoarea specifică vârstei, au urat bun venit Preasfinţitului şi i-au oferit flori. Urarea de bun venit a fost adresată în numele sătenilor şi de cunoscuta interpretă a cântecului popular din Transilvania, Veta Biriş, credincioasă a Bisericii noastre care, împreună cu familia, locuieşte la Căpâlna.

Biserica din sat s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru cei aproape două sute de credincioşi care au ţinut să participle la oficierea slujbei Vecerniei de către Preasfinţitul Claudiu şi preoţii prezenţi. O notă în plus de solemnitate şi emoţie au adus oficiului religios şi pricesnele şi cântecele religioase pe care doamna Veta Biriş şi domnul Nelu Şopterean le-au interpretat.

În cuvântul de învăţătură pe care Preasfinţia Sa Claudiu l-a adresat celor prezenţi, s-a subliniat necesitatea unei vieţi religioase, cu tot ce impune şi implică ea, în comuniune, sub semnul unităţii. De asemenea, Preasfinţia Sa a făcut o foarte interesantă paralelă între viaţa spirituală a omului şi … purtata fetelor de la Căpâlna.

La finalul slujbei, cei prezenţi au avut prilejul să se închine sfintelor moaşte ale celor doisprezece Apostoli, moaşte primite de Preafericirea Sa Cardinal Lucian din partea Sfântului Scaun, cu prilejul ridicării sale la demnitatea de Cardinal al Bisericii Romei. De asemenea, credincioşii prezenţi au primit fiecare în parte binecuvântare şi o iconiţă din partea Preasfinţitului Claudiu.

Ioan Moldovan
(preluare revista “Unirea”- Blaj)