Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Anunț: apariția unui blog dedicat episcopului martir Vasile Aftenie

 
Anunț: apariția unui blog dedicat episcopului martir Vasile Aftenie
  • 29 Sep 2014
  • 2779
Luna aceasta și-a făcut apariția un nou blog catolic. Blogul este dedicat episcopului martir Vasile Aftenie, lichidat de comuniști în beciurile Ministerului de Interne, fiind primul din cei șapte episcopi greco-catolici care s-au jertfit pentru credință. Ceilalți fiind: Iuliu Hossu, Valeriu Traian Frențiu, Ioan Bălan, Ioan Suciu, Alexandru Rusu, Tit Liviu Chinezu.

Blogul, simplu în forma lui, se anunță a fi unul care își propune să ajute cititorii să cunoască multe lucruri inedite din viața și activitatea marelui ierarh.

Administratorii noii pagini, motivează astfel apariția blogului: ”am vrut să îl scoatem din zona comemorativă, unde e lăsat să se odihnească în colbul memoriei, și să îl aducem în prezent. Generația noastră nu mai rezonează la discursuri omiletice și encomiastice, iar portretele prezentate sub formă de medalion funerar nu generează trafic pe Internet. În realitatea care pentru mulți devine din ce în ce mai virtualizată, în care fluxul de informații e tot mai rapid și stimulii tot mai puternici, dincolo de detaliile contextului istoric, contează esențialul: un ierarh ardelean care a fost OM. Și noi vrem să explorăm ceea ce ne înnobilează, ceea ce ne face mai spirituali, fără a ne face mai puțin umani”.

ACC