Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Meriam merită premiul Saharov pentru curajul său

 
Meriam merită premiul Saharov pentru curajul său
  • 21 Iul 2014
  • 2414
de Leone Grotti

În timp ce “Human Rights Without Frontiers” (Drepturile Omului Fără Frontiere) solicită prestigiosul premiu pentru femeie, tatăl lui Meriam cere judecătorilor din Sudan să-i anuleze căsătoria acesteia cu creştinul Daniel Wani.

Căsătoria încheiată în conformitate cu Sharia. Ştirea a fost raportată de Reuters, iar audienţa în faţa judecătorilor ar trebui să aibă loc pe data de 4 august. Legea sudaneză, care se inspiră din Sharia, interzice unei femei musulmane să se căsătorească cu un creştin. Meriam întotdeauna a spus că a fost crescută asemenea unui creştin de către mama sa, care a fost abandonată de către soţul ei musulman, când fiica acesteia avea doar 6 ani.

Recunoscută ca fiind creştină. Noua acuză este una neobişnuită, deoacere Meriam a fost deja exonerată de către Curtea de Apel pentru acuzaţiile de apostazie de la islam şi de adulter. Fusese anterior condamnată la moarte prin 100 de lovituri de bici şi prin spânzurare. Apoi, Curtea de Apel declarându-o nevinovată, a recunoscut că femeia a fost dintotdeauna creştină. Dar acum, se deschide un nou caz bazat pe aceleaşi acuzaţii.

Premiul Saharov. Meriam, care în prezent se află împreună cu familia la Ambasada SUA din Khartoum, a fost propusă la Premiul Saharov 2014. “Human Rights Without Frontiers”, un grup care se luptă pentru apărarea drepturilor omului, a cerut Parlamentului European să-i acorde lui Meriam acest premiu pentru curajul său excepţional şi pentru refuzul acesteia de a lepăda credinţa, în ciuda pedepsei inumane şi umilitoare la care urma să fie supusă.

Meriam la fel ca Mandela. Premiul Saharov pentru libertatea de gândire a fost înfiinţat în anul 1988, inspirat de Premiul Nobel pentru Pace 1975 – Andrei Saharov fiind disident din Uniunea Sovietică. Premiul este acordat în fiecare an de către Parlamentul European unei personalităţi care a excelat în apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale. Printre câştigătorii precedenţi se numără Nelson Mandela, Aung San Suu Kyi, Wei Jingsheng şi Malala Yousafzai.

Traducere: Liviu UrsuSursa:www.tempi.it