Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Sediul episcopiei catolice din Mosul a fost incendiat de către islamiști

 
Sediul episcopiei catolice din Mosul a fost incendiat de către islamiști
  • 19 Iul 2014
  • 2775
Sediul episcopiei catolice din Mosul a fost incendiat de către islamiștii care au transformat al doilea oraș ca mărime al Irakului în califat islamic.

După crearea califatului islamic și impunerea legii sharia, aproximativ 500 de creștini care nu au reuşit să se refugieze au fost marcaţi cu litera "N", pentru a putea fi uşor identificaţi şi pentru a nu fi tratați ca și ceilalți cetățeni.

Ieri seară, într-unul dintre leagănele istorice ale creștinismului, islamiști au făcut un alt gest extrem prin care vor să șteargă orice urmă a celor care cred în Cristos: au incendiat sediul episcopiei catolice din oraș, care a ars din temelii.

Episcopul auxiliar caldeean din Bagdad, Mons. Syroub Saad și-a manifestat îngrijorarea: "Nu avem cuvinte, pentru că ceea ce sa întâmplat este cu adevărat șocant. Creștinii din Mosul sunt prezenți aici de secole, dar dintr-o dată aceste familii au fost rupte de orașul și casele lor, de viața lor. Ne facem cu adevărat griji pentru viitorul creștinilor din această țară."

Traducere: ACCSursa:lesalonbeige.blogs.com