Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Recursul la arme reprezintă o înfrângere pentru toți

 
Recursul la arme reprezintă o înfrângere pentru toți
  • 03 Iul 2014
  • 3549
Nici un copil nu trebuie să crească cu frica de minele anti-personale, iar recursul la arme reprezintă întotdeauna o înfrângere pentru toți: se citește într-un mesaj trimis în numele Papei Francisc de secretarul cardinal de Stat Pietro Parolin participanților la ”Conferința de revizuire a Convenției privind interzicerea folosirii de mine anti-personale”, desfășurată zilele trecute la Maputo, în Mozambic.

”Recursul la arme, în general, și la minele anti-personale, în special, reprezintă o înfrângere pentru toți”, se citește în mesajul trimis în numele Sfântului Părinte. Mesajul subliniază că minele sunt ”o armă iresponsabilă”, semne de ”lașitate” care ”prelungesc războiul și alimentează frica chiar și după încheierea conflictelor”. Aceste arme – se evidențiază în mesaj – adaugă la ”falimentul uman, provocat de război, un sentiment de teamă care predomină în stilul de viață și alterează construcția păcii”.

Dacă dorim cu adevărat ”securitatea, stabilitatea și pacea” – adaugă mesajul Papei – „atunci e necesar să reducem stocurile de arme” și să ”scoatem în afara legii armele care nu au rațiunea de a fi într-o societate umană”, pentru a investi, mai degrabă ”în educație, sănătate și salvarea planetei noastre”.

Papa Francisc îndeamnă țările lumii să se angajeze în domeniul specific al Convenției ”pentru ca să nu mai existe victime ale minelor anti-personale„ și ”nici un copil să nu fie obligat să crească cu frica” acestor dispozitive. Convențiile internaționale, cum este cea în domeniul minelor anti-personale, nu sunt simple ”cadre juridice reci”, dar ”o provocare pentru toți cei care caută să salveze și să construiască pacea” și ”să-i ocrotească pe cei mai slabi”.

Această Convenție – se citește în mesaj – ar trebui să fie „un model pentru celelalte procese, în special pentru armele nucleare și celelalte arme care nici nu ar trebui să existe”. De aceea, se afirmă în finalul mesajului, ”persoana umană trebuie să fie întotdeauna în centrul eforturilor noastre pentru dezarmare”.



Sursa:ro.radiovaticana.va