Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Mesajul unui român l-a oprit pe Papa Francisc din drum

 
Mesajul unui român l-a oprit pe Papa Francisc din drum
  • 28 Iun 2014
  • 3204
„Aici este un înger care aşteaptă”, a scris bărbatul pe un banner în faţa casei lui din Calabria, Italia, înainte ca Suveranul Pontif să treacă pe acolo. Papa a oprit convoiul oficial, a coborât din maşină şi a binecuvântat o tânără de 21 de ani, grav bolnavă. Întreaga scenă a fost filmată tot de românul din Brăila.

Ivan Parfenie a provocat această întâlnire a Papei cu familia şi vecinii lui. Românul ştia că Suveranul Pontif va trece prin faţa casei sale în drumul spre un oraş din Calabria afectat de violenţele dintre clanurile mafiote. Zile la rând s-a gândit cum să îl oprească pe Sfântul Părinte din drum, ca să obţină binecuvântarea pentru sora logodnicei lui, măcinată de o afecţiune severă.

„Cum să-l oprim, că doar nu era să blocăm strada. Doar cu câteva cuvinte care să lovească inima unei persoane. Şi, într-adevăr, aşa s-a întâmplat”, a declarat pentru Digi24 Ivan Parfenie.

Papa Francisc nu a rămas indiferent când citit pe banner „Aici este un înger care aşteaptă”. Chiar dacă nu planificase nicio oprire, Suveranul Pontif i-a cerut şoferului să oprească maşina şi a binecuvântat-o pe tânăra de 21 de ani. Un gest care i-a emoţionat pe toţi cei care se adunaseră să îl vadă pe Suveranul de la Vatican.

„N-am cuvinte să vă explic prin ceea am trecut eu. (...) N-a spus nimic, nimic. Un om foarte simplu, dacă vreţi să mă credeţi”, a povestit Ivan Parfenie.

Românul care a reuşit să atragă atenţia Papei a devenit erou printre italieni.

Ivan Parfenie a crescut în Brăila şi acum 10 ani a plecat la muncă, în Italia. „Este un băiat bun şi munceşte toată ziua bună-ziua, la o fermă, are o fermă cu animale şi cu tot felul de din astea”, spune un cunoscut din țară.

Imaginile filmate de Ivan Parfenie şi postate pe Internet au strâns în câteva zile aproape 300 de mii de vizualizări, mii de aprecieri şi sute de comentarii.

 Sursa:www.digi24.ro