Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Tinerii nu doresc droguri, ci educație și locuri de muncă

 
Tinerii nu doresc droguri, ci educație și locuri de muncă
  • 20 Iun 2014
  • 2156
Drogurile sunt un flagel care se alimentează dintr-o piață ”rușinoasă”, drept care trebuie să spunem ”nu” oricărei forme de droguri, inclusiv tentativelor de legalizare: a spus Papa Francisc în discursul adresat participanților la Conferința Internațională privind lupta împotriva drogurilor, primiți vineri în audiență.

Papa Francisc: ”Drogurile nu se înving prin droguri! Drogurile sunt un rău, și în fața răului nu se poate ceda sau face compromisuri. A gândi că daunele pot fi mai mici dacă se permite uzul psiho-medicamentelor celor care continuă să consume drogurile, nu rezolvă nicidecum problema. Legalizările așa numitelor «droguri ușoare», chiar și în mod parțial, pe lângă faptul că sunt cel puțin discutabile pe plan legislativ, nu produc efectele pe care și le-au propus”.

”«Nu» oricărui gen de droguri, pur și simplu! «Nu» oricărui gen de droguri. Dar pentru a spune acest «nu», trebuie spus «da» vieții, iubirii, celorlalți, educației, sportului, muncii, diferitelor forme de muncă… Sursa de muncă, educația, sportul, sănătatea vieții: iată calea de prevenire a consumului de droguri”.

Biserica, a remarcat Pontiful, se angajează în răspândirea acestui cerc virtuos, dar această activitate de recuperare nu este suficientă de la sine: ”E nevoie de a lucra asupra prevenirii. Exemplul atâtor tineri care, dornici să iasă din dependența de droguri, se angajează în refacerea vieții lor, este un imbold de a privi înainte cu încredere”.Sursa:ro.radiovaticana.va