Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 8
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Marea provocare a Bisericii este de a fi mamă și nu un ONG

 
Marea provocare a Bisericii este de a fi mamă și nu un ONG
  • 19 Iun 2014
  • 2458
Zilele acestea, Papa s-a adresat delegaților din Dieceza de Roma reuniți pentru congresul pastoral, dedicat în acest an comunității și familiei în inițierea creștină. Referindu-se la părinții care nu au suficient timp pentru a petrece cu copiii lor, din cauza programului de lucru, a vorbit despre aceștia numindu-i "orfani ai recunoștinței"

Astăzi, mai mult ca niciodată, familiile, parohiile și întreaga societate au nevoie de recunoștință, înțeleasă ca un har. Dar harul nu se cumpără și nici nu se vinde. Este un dar de la Dumnezeu. Societatea noastră este vinovată că-i face pe copii orfani ai harului, prin înmulțirea distracțiilor care-l distrag pe om de la căutarea adevăratei bucurii. Doar întâlnindu-L pe Isus  se poate găsi aceasta. Știm cu toții că viața nu este în zadar, deoarece dă fiecăruia o misiune.

Mai apoi Papa Francisc a vorbit despre Biserică ca despre o mamă capabilă să dea naștere:

Marea provocare a Bisericii este de a fi o mamă și nu un ONG organizat în jurul unor proiecte pastorale... Ea trebuie să acționeze și să evolueze pentru a fi o mamă; o mamă capabilă să dea naștere. Fertilitatea este un dar care trebuie să fie cerut Spiritului Sfânt pentru a putea merge mai departe în misiunea noastră. Biserica nu poate crește prin prozelitism, ci numai prin maternitatea și mărturia fiilor săi. "

Dacă este mai în vârstă și s-ar putea numi bunică, trebuie să o întinerim. Întinerire ei sunt copiii și cu cât Biserica este mai mult mamă cu atât ea este mai tânără. Ar trebui să găsiți, de asemenea, memoria Bisericii, amintindu-ne de răbdarea lui Dumnezeu, într-o lume care uită sensul istoriei fiind sclava vitezei.

Traducere: ACCSursa:lesalonbeige.blogs.com