Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

De ce unele persoane au parte de miracole și altele nu?

 
De ce unele persoane au parte de miracole și altele nu?
  • 20 Iun 2024
  • 304

Există 6 motive, iar ultimul este cel mai important


De-a lungul istoriei poporului lui Dumnezeu și a Bisericii au existat multe miracole autentice. Minunile sunt intervențiile lui Dumnezeu, despre care putem spune că, din iubire, Creatorul face o excepție pentru ceea ce este dincolo de natura și înțelegerea noastră. Minunea este o dovadă a lui Dumnezeu, o practică exclusivă a iubirii Sale, care face parte dintr-un plan mareț. Domnul nu vrea doar să își viziteze copiii, ci vrea să îi și salveze; fiecare miracol făcând parte din planul Său de mântuire.

Iată un "diagnostic" în șase părți, pentru a înțelege motivele pentru care nu ați obținut încă miracolul  de care aveți nevoie.

1. Nu ați cerut acest lucru

Pare evident, dar mulți nu au parte de miracole, deoarece ei nu cer acest lucru. Un exemplu clar este faptul că soarele răsare în fiecare dimineață. Tată, "fă să răsară soarele Tău peste cei răi și peste cei buni" (Mt 5,45).

Dacă doriți un miracol, trebuie să îl cereți. Mulți oameni pierd timpul protestând, uitând că Dumnezeu poate face totul. Utilizați timpul pentru a face o rugăciune către Cel pentru care nimic nu este imposibil. Oferă lacrimile tale în rugăciune. El te va auzi!


2. Nu aveți suficientă credință

"Atunci Isus, răspunzând, le-a zis: „Adevăr vă spun, dacă ați avea credință și nu v-ați îndoi, ați face nu numai ceea ce s-a întâmplat cu smochinul, ci chiar de ați spune acestui munte: «Ridică-te și aruncă-te în mare», așa va fi. Și tot ce veți cere cu credință în rugăciune, veți primi”. (Mt 21: 21-22).

Dacă suntem deja în rugăciune, dar nu putem obține un miracol este poate pentru că ne lipsește credința. În Scrisoarea către Evrei există o definiție excelentă: "Credința este substanța lucrurilor sperate, dovada lucrurilor care nu se văd. Prin această credință bătrânii au obținut o mărturie bună. "(Evrei 11,1-2). Buna mărturie este tocmai această intervenție divină.

Cerereți o minune cu credință și cu siguranța că numai Dumnezeu poate să o împlinească.


3. Nu perseverați

Noi suntem generația fast-food-ului și a internetului fără limite, în care, în orice moment cautăm nelimitatul. O generație extrem de tehnologizată și cu facilități excelente. Suntem obișnuiți să avem totul dintr-o dată. Logica divină nu s-a schimbat, nu totul este spontan. Cât de mulți oameni sunt vindecați de unele boli, după ani în care familia a cerut un miracol? Pentru a înțelege mai bine logica lui Dumnezeu, învățăm cu Isus: ”Apoi le-a spus o parabolă referitor la datoria de a se ruga întotdeauna și de a nu se descuraja: „Într-o cetate, era un judecător care nu se temea de Dumnezeu și nu-i era rușine de oameni. Și mai era în cetatea aceea o văduvă care venea la el și-i spunea «Fă-mi dreptate împotriva dușmanului meu!» Dar, mult timp, el nu a voit. Apoi și-a zis: «Deși de Dumnezeu nu mă tem și de oameni nu mi-e rușine, pentru că nu mă lasă în pace, îi voi face totuși dreptate văduvei acesteia ca să nu vină și să mă tot bată la cap»”. Iar Domnul a zis: „Ați auzit ce a spus judecătorul nedrept! Oare Dumnezeu nu va face dreptate aleșilor săi care strigă zi și noapte către el, chiar dacă-i face să aștepte? Vă spun că le va face dreptate repede. Dar, când va veni Fiul Omului, va găsi oare credință pe pământ?” (Luca 18,1-8).

Atunci când vrem ceva, la urma urmei, noi nu luptăm să obținem acel lucru? Tot așa este și în viața spirituală. Persistând în rugăciune, devenim tot mai conștienți de faptul că Dumnezeu este singurul capabil să-l realizeze, iar credința noastră crește.

 
4. Nu știți cum să cereți

Dacă, în ciuda credinței și perseverenței, minunea nu a venit încă, aceasta se datorează faptului că acționăm în mod greșit. Minunea nu vine dintr-o formulă, printr-un ordin sau dintr-un ritual. "Cum" este o modalitate de a cere. Trebuie să învățăm cum să recunoaștem pe deplin (cu mintea, cu cuvântul și cu inima), ceea ce doar Domnul ne poate da.


5. Eliminea dovezilor înainte ca minunea să se întâmple.

Suferința, stresul, boala, orice adversitate cu care ne confruntăm nu este voia lui Dumnezeu, dar El permite acest lucru așa cum a făcut cu Iov, pentru că noi să creștem prin aceste evenimente din viață. Întârzierea Domnului de a acționa poate rezulta din faptul că nu reușim să învățăm din acel episod. El, ca și Tatăl, permite adversitățile tocmai pentru ca noi să creștem din punct de vedere spiritual.


6. Nu este voia lui Dumnezeu ca acest miracol să se întâmple

Cât de dificil este să-l recunoaștem! El este Iubire și vrea binele nostru. Ceea ce considerăm ca fiind pozitiv pentru noi nu este neapărat și un bun real, iar Dumnezeu știe acest lucru. "Gândurile Mele nu sunt gândurile voastre" (Isaia 55,8). Pentru a exprima acest lucru, Isus spune: "Dacă voi, răi cum sunteți, știți să dați daruri bune copiilor voștri, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da cele bune celor care i le cer?" (Mt 7,11).

Înainte de toate trebuie să recunoaștem că cea mai importantă minune este faptul că El s-a făcut cel mai mare miracol prin Patima și Învierea Sa, iar acest miracol se repetă în timpul Euharistiei, la fiecare Sfântă Liturghie.

Traducere: ORASursa:it.aleteia.org