Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Cardinalul Angelo De Donatis, numit penitențier major

 
Cardinalul Angelo De Donatis, numit penitențier major
  • 09 Apr 2024
  • 655

Vicarul general al Sanctității Sale pentru Dieceza Romei, cardinalul Angelo De Donatis, a fost numit de papa Francisc în funcția de penitențier major. Îi urmează în funcție cardinalului Mauro Piacenza, care a îndeplinit această îndatorire din 2013, iar în septembrie a..c. va împlini vârsta de 80 de ani. În aceeași zi, papa l-a numit pe episcopul auxiliar din Dieceza Romei, mons. Daniele Libanori, S.I., în funcția de asesor pentru viața consacrată.

 

Sfântul Părinte l-a numit în funcția de penitențier major pe cardinalul Angelo De Donatis, până acum vicar general al Sanctității Sale pentru Dieceza Romei și arhiparoh al Bazilicii papale ”Sfântul Ioan de la Lateran”, catedrala Romei. În vârstă de 70 de ani, cardinalul De Donatis îndeplinea funcția de vicar general pentru Dieceza Romei din 26 mai 2017. Prelatul italian îi urmează în funcția de penitențier major cardinalului Mauro Piacenza, care îndeplinea această îndatorire din 2013 și care, în septembrie a.c., va împlini vârsta de 80 de ani.

Episcopul Daniele Libanori, asesor pentru viața consacrată
Papa Francisc l-a numit în funcția de asesor al Sfântului Părinte pentru viața consacrată pe mons. Daniele Libanori, S.I., până acum episcop auxiliar pentru Dieceza Romei. În vârstă de 70 de ani, mons. Libanori era episcop auxiliar pentru Dieceza Romei din 2017.Sursa:vaticannews.va.ro