Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

PS Cristian, în mijlocul comunității din Brașov

 
PS Cristian, în mijlocul comunității din Brașov
  • 23 Ian 2024
  • 388

Sâmbătă, 20 ianuarie 2024, în a treia zi din Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, în biserica greco-catolică  „Sfântul Petru” din Brașov, s-au reunit reprezentanții celor șase culte istorice participante, romano-catolic, reformat, evanghelic german, evanghelic maghiar, unitarian și greco-catolic, împreună cu un număr mare de credincioși.

Din încredințarea Prefericirii Sale Cardinal Lucian, s-a alăturat inițiativei de împreună rugăciune Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș. În cuvântul rostit, Episcopul a transmis celor prezenți salutul și comuniunea de rugăciune Întâistătătorului Bisericii Greco-Catolice din Romania, Preafericitul Părinte Cardinal Lucian.

La acest eveniment a participat și Excelența Sa Ministru Secretar de Stat pentru Culte, Ciprian Olinici, care a susținut un discurs pe tema aleasă, din cadrul octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor: ajutorarea aproapelui.

Corala CATOLICA, condusă de maestrul Mihail Gorbonov, a întreținut o atmosfera caldă de rugăciune pentru pace și unitatea între biserici.

Duminică, 21 ianuarie 2024, Preasfinția Sa Cristian a prezidat Sfânta Liturghie la Biserica „Sfântul Petru” din Brașov. La masa altarului s-au unit în rugăciune preoții: Pr. Flavius Florea, Pr. Liviu Ursu, Pr. Samuel Fancsali, Pr. Liviu Negrea și Pr. Marius Câmpean.

 

În cuvântul de învățătură, Episcopul a subliniat importanța căutării permanente a vindecării rănilor și păcatelor noastre prin întâlnirea cu Cuvântul lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru Isus Cristos.

 

Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și FăgărașSursa:bisericaromanaunita.ro