Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Mare succes pentru filmul “Cristiada”

 
Mare succes pentru filmul “Cristiada”
  • 31 Mai 2014
  • 5739
de Leone Grotti

Mare succes în Franţa pentru filmul “Cristiada”, care a lăsat deja 25 de mii de spectatori “profund impresionaţi şi mişcaţi până la lacrimi”.

Interviul a fost acordat de către Hubert de Torcy, preşedintele Saje, mica casă care a distribuit pelicula şi a câştigat pariul. Pentru site-ul de referinţă al cinematografiei franceze acest film este “printre cele mai bune filme din toate timpurile”.

Nu se aştepta nimeni. Dar, filmul Cristiada (For greater glory), lansat în Franţa sub titlul “Cristeros”, s-a bucurat de un succes răsunător.

Pelicula, care prezintă răscoala populară a catolicilor mexicani împotriva guvernului anti-creştin în a doua jumătate a anilor ’20, a fost realizată cu o distribuţie de primă clasă (Garcia, Longoria, O’Toole) în 2011, dar nu s-a bucurat de interes din partea niciunui mare distribuitor european. În Italia a fost difuzat doar în cadrul unor proiecţii private.

Pariu câştigat! În Franţa însă, graţie casei de distribuţie Saje, a ajuns în cinematografe pe 14 mai a.c.: “În prima săptămână am reuşit să-l distribuim în 61 de săli, iar răspunsul publicului a fost unul pe măsură: până astăzi filmul a fost vizionat de către 25 de mii de persoane, clasându-se pe locul 3 în toată Franţa, raportând numărul de spectatori la numărul de săli în care a fost distribuit”, a declarat Hubert de Torcy.

Un film de o imensă calitate! Casa franceză care realizează produse audiovizuale “pentru misiune” nu s-a lansat niciodată în marea distribuţie. Aceasta este prima lor experienţă: “Am creat în cadrul societăţii noastre o nouă ramură, pentru a permite ca acest film să fie accesibil întregului public francez. Este incredibil cum, în ciuda enormei calităţi a acestei peliculi despre ‘Cristeros’, martirii mexicani care şi-au dat viaţa pentru a nu se lepăda de credinţă, până în prezent nici o mare casă de distribuţie din Franţa nu a decis să-l distribuie”.

Spectatori impresionaţi şi profund mişcaţi! De Torcy este mai mult decât mulţumit de rezultat: “Spectatorii sunt mulţi, dacă ne gândim la numărul mic de săli”. Dar, mai presus de toate el este fericit deoarece oamenii care vizionează acest film rămân foarte încântaţi. Mulţi au rămas foarte impresionaţi şi emoţionaţi până la lacrimi. Trebuie să admitem, a spus de Torcy, că mărturiile eroice ale acestor martiri Cristeros sunt de-a dreptul înălţătoare. Însă, a continuat preşedintele, este imposibil să mergi la cinema şi să nu-ţi pui această întrebare: Ce aş fi făcut eu în locul lor? Fiind conştienţi apoi de faptul că aceste persoane într-adevăr au existat şi că istoria este adevărată.

Printre “cele mai bune filme din toate timpurile”! La baza filmului se află istoriile martiriului, care sunt puţin cunoscute. În Franţa mulţi au vorbit despre o “cenzură”, datorită distribuirii tardive a peliculei. Site-ul de referinţă al cinematografiei franceze (AlloCiné), a inclus acest film printre “cele mai bune filme din toate timpurile”.

Traducere: Liviu Ursu


Sursa:www.totustuus.it