Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Îngrijiri stomatologice gratuite pentru săracii Romei, aflați în atenția papei Francisc

 
Îngrijiri stomatologice gratuite pentru săracii Romei, aflați în atenția papei Francisc
  • 09 Sep 2023
  • 328

A fost semnat un memorandum de înțelegere între Elemozineria Apostolică, Universitatea UniCamillus și clinica "Madonna della Fiducia", din Roma, cu privire la îngrijirea dentară a persoanelor fără adăpost, începând din luna septembrie. Pentru toate celelalte afecțiuni, aceste persoane sunt tratate la Dispensarul "Maica Milostivirii", din Vatican.

lemozinierul papei, cardinalul Konrad Krajewski, și-a exprimat satisfacția cu privire la semnarea acordului pentru asistență stomatologică a persoanelor sărace, fără adăpost, aflate în atenția Sfântului Părinte. Acordul a fost semnat împreună cu profesorul Gianni Profita, rector al Universității Internaționale de Medicină UniCamillus, din Roma, și cu doctorul Nicolò Vinciguerra, care reprezintă clinica romană "Madonna della Fiducia". Serviciul de îngrijire stomatologică începe chiar din această lună – septembrie – și se adaugă celui deja oferit la Dispensarul "Maica Milostivirii", din Vatican.

Cardinalul Krajewski a declarat că acordul reprezintă un pas important, prelatul cunoscând bine nevoile numeroaselor persoane fragile care, în fiecare zi, pot beneficia de asistență medicală gratuită la Dispensarul "Maica Milostivirii", aflat in incinta Colonadelor lui Bernini, în Piața San Pietro. În această structură de asistență medicală gestionată de Elemozineria Apostolică, care a fost înființată în 2015, la îndemnul papei Francisc, se oferă îngrijire gratuită persoanelor fără adăpost, datorită angajamentului a 60 de medici, asistente medicale și voluntari. În fiecare an, sunt oferite peste 14.000 de servicii medicale, inclusiv examene cardiologice, ortopedice și de laborator, pentru aproximativ 6.000 de persoane.

O colaborare în numele carității

Cardinalul Krajewski a explicat că medicii Dispensarului din Vatican "vor efectua o examinare a pacienților care au nevoie de îngrijiri dentare. Succesiv, aceștia vor fi duși la clinica "Madonna della Fiducia", din cartierul roman Appio Latino, unde vor putea fi tratați". Serviciul se adaugă și altor inițiative în sprijinul celor săraci, precum dușurile; distribuirea, în cursul dimineții ,a unui sandviș și a unui fruct; dispensarul pentru îngrijiri medicale. Vor exista, de asemenea, alte inițiative destinate Zilei Mondiale a Săracilor, programată pentru data de 19 noiembrie.

În Mesajul pentru această zi, cu tema: "Nu întoarceți privirea de la cei săraci", papa Francisc îndeamnă la "realism evanghelic", pentru a răspunde la nevoile concrete ale celor nevoiași. Suveranul Pontif scrie că cei săraci au cu siguranță o nevoie urgentă de  "umanitatea noastră, de inima noastră deschisă la iubire".Sursa:vaticannews.va.ro