Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Vizită arhierească în Parohia Șona, Protopopiatul Blaj

 
Vizită arhierească în Parohia Șona, Protopopiatul Blaj
  • 23 Mar 2023
  • 680

Duminică, 19 Martie 2023, Duminica a 3-a din Post (Duminica Sfintei Cruci), Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, a efectuat o vizită arhierească în Parohia Greco-Catolică „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” din Șona, Protopopiatul Blaj.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Lucian Cardinal Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma, Episcopul Cristian a concelebrat Sfânta Liturghie împreună cu Părintele Cristian Rus, Protopop de Blaj, Părintele paroh Radu-Ioan Stejar, Diaconul Andrei Șerb și un sobor de preoți din Protopopiatul Blaj. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de studenții teologi din cadrul Seminarului Teologic „Buna Vestire” Blaj.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa Cristian i-a îndemnat pe cei prezenți să aducă cinstire Sfintei Cruci, precum și la purtarea cu demnitate și speranță creștină a propriei cruci, invitându-i, totodată, ca Postul Mare să-l petreacă în rugăciune și în fapte bune.

La sfârșitul Sfintei Litughii, Părintele Radu Stejar i-a mulțumit Preasfinției Sale Cristian pentru cuvântul de învățătură și pentru prezența în mijlocul credincioșilor greco-catolici din Șona, rugându-l să-i transmită Preafericitului Cardinal Lucian toate gândurile bune și mulțumiri din partea comunității pe care o păstorește.

La eveniment au fost prezenți primarul comunei Șona, Florin Mărginean, și viceprimarul Ghedeon Dulău.

Vizita arhierească a Preasfinției Sale Cristian în Parohia Șona s-a încheiat cu o agapă frățească, la care au fost invitați toți participanții.

Parohia Greco-Catolică „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” din Șona a fost reînființată în anul 2002, prin grija Părintelui Radu-Ioan Stejar, biserica fiind construită între anii 2009 – 2013. Preasfinția Sa Cristian Crișan este al doilea Ierarh greco-catolic care vizitează Parohia Greco-Catolică „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” din Șona de la reînființarea acesteia, după Preasfinția Sa Claudiu Lucian Pop, pe atunci Episcop al Curiei Arhiepiscopiei Majore.

A consemnat Pr. Radu-Ioan StejarSursa:bisericaromanaunita.ro