Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Anunț: „Împreună pentru viața”, la Cluj-Napoca, în sărbătoarea Vieții, Buna Vestire

 
Anunț: „Împreună pentru viața”, la Cluj-Napoca, în sărbătoarea Vieții, Buna Vestire
  • 20 Mar 2023
  • 648

Sâmbătă, 25 martie 2023 – în sărbătoarea Bunei Vestiri, va avea loc la Cluj-Napoca manifestația „Împreună pentru Viața”. Evenimentul va începe la ora 15:00, în Piața Libertății (Piața Unirii). Este locul în care revoluționarii din 1989, cu zecile de mii, în genunchi, spuneau rugăciunea „Tatăl nostru” în seri ce se lăsau peste mișcarea lor neostenită de rezistență pentru o lume mai bună; este locul în care, în anii de după 1989, Biserica Greco-Catolică ieșea la lumină după decenii de persecuție și teroare, și, neavând biserici, celebra Sfânta Liturghie sub cupola Cerului, proclamând biruința vieții și a credinței în Dumnezeu. În acest loc binecuvântat din mun. Cluj-Napoca sunt așteptați cei ce doresc să aducă lumii moderne mărturia importanței vieții.

Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla invită la o angajare fermă în apărarea vieții și cheamă la o prezență numeroasă la acest eveniment. Ierarhul își argumentează acest îndemn, spunând: „De ce împreună pentru viață? Fiindcă există destulă moarte în jurul nostru!… Pentru că viața umană are o demnitate ce nu derivă din capacitatea de a face ceva, de a fi util, ci din faptul că a fost creată de Dumnezeu și datorită iubirii lui Dumnezeu continuă să existe….” „Împreună pentru viață”, continuă Preasfinția Sa Claudiu, pentru că „ocrotirea vieții nu ține de o confesiune sau de o religie anume, ci de umanitatea noastră. De aceea, atunci când semeni de-ai noștri în numele unor ideologii și false științe încearcă să influențeze lumea în care trăim, făcându-ne să credem că viața merită ocrotită doar în anumite condiții sau că doar anumite vieți au dreptul să fie protejate, merită să le spunem cu zâmbetul pe buze, dar răspicat, că se înșală profund și pun în pericol tocmai fundamentul societății noastre umane. Fiindcă așa cum spunea Maica Tereza de Calcutta în discursul ținut la Organizația Națiunilor Unite: «Dacă o mamă are dreptul să își ucidă propriul copil, ce mă împiedică pe mine să te ucid pe tine sau pe tine să mă ucizi?»”

„25 martie este Sărbătoarea Bunei Vestiri, momentul în care Maica Sfântă primește Viața Dumnezeiască în sânul ei. Isus parcurge același ciclu vital ca și oricare alt prunc și timp de nouă luni este ocrotit și crește în sânul Fecioarei Preacurate. În această zi, Anul Domnului 2023, vom fi cu Ei în sufletele noastre, vom fi cu toții împreună, vom fi «Împreună pentru Viață»!” Manifestarea „Împreună pentru viața” va cuprinde un marș și alte momente prin care opinia în favoarea vieții să se facă cunoscută. Societății actuale i se va cere să protejeze, prin toate mijloacele, viața, mai ales viața pruncilor nenăscuți. Copiii nenăscuți sunt darul iubirii lui Dumnezeu, sunt viitorul omenirii, sunt motivul speranței lumii. Pentru Ei și pentru toți a îndurat Domnul Isus, Fiul Fecioarei Maria, Fiul lui Dumnezeu, Patimile, moartea pe Cruce; a înviat călcând „cu moartea pe moarte” spre a reda tuturor viața, mântuirea.

La nivelul Episcopiei de Cluj-Gherla, în organizarea evenimentului „Împreună pentru viața” – alături de fundații, Biserici, instituții clujene, parteneri, parteneri media – se implică în mod special Biroul pentru Pastorația Familiei. De asemenea, se unesc în a fi „Împreună pentru viață”: Protopopiatul Cluj I, Biroul pentru pastorația tinerilor și a copiilor, Caritas – Cluj, alte asociații și mișcări, instituții de învățământ, preoți, ordine și congregații religioase, tineri, familii, credincioși din întreaga Eparhie Greco-Catolică de Cluj-Gherla.

Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla
Biroul de Comunicații Sociale

 Sursa:eparhiaclujgherla.ro