Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

”24 de Ore pentru Domnul” cu Papa Francisc într-o parohie din Roma

 
”24 de Ore pentru Domnul” cu Papa Francisc într-o parohie din Roma
  • 17 Mar 2023
  • 698

După cum a anunțat duminica trecută la rugăciunea ”Îngerul Domnului”, papa Francisc merge în seara de vineri, 17 martie a.c., într-o parohie din Roma - ”Sfânta Maria a Harurilor” din cartierul Trionfale - pentru a lua parte, începând cu ora 16.30, la inițiativa spirituală ”24 de Ore pentru Domnul” și celebrarea sacramentului spovezii.
Papa Francisc: ”Vinerea viitoare, 17 martie a.c., și sâmbătă, 18 martie a.c., se va reînnoi în toată Biserica inițiativa 24 de Ore pentru Domnul, un timp dedicat rugăciunii de adorație și sacramentului reconcilierii. În după-amiaza de vineri voi merge într-o parohie din Roma pentru Celebrarea penitențială. Anul trecut, într-un context asemănător, am făcut solemn Actul de consacrare la Inima Neprihănită a Mariei invocând darul păcii. Să nu încetăm să ne încredințăm ei, să nu se clatine speranța! Domnul ascultă întotdeauna rugămintea pe care poporul său i-o încredințează prin mijlocirea Fecioarei Maria” (Angelus, 12 martie 2023).

Este a zecea ediție anuală a acestei inițiative de Postul Mare voită de papa Francisc și promovată Departamentului pentru evanghelizare, prin Secția pentru chestiunile fundamentale ale evanghelizării în lume. Manifestarea a cunoscut o largă răspândire pe toate continentele și numeroase sunt diecezele care au organizat desfășurarea ei, stabilită prin tradiție pentru vinerea și sâmbăta precedente celei de-a patra duminici a Postului Mare.

Semn al intensificării pregătirii spirituale la sărbătoarea Învierii Domnului, inițiativa ”24 de Ore pentru Domnul” îndeamnă păstorii de suflete să țină deschise sanctuarele și bisericile timp de 24 de ore, întocmai, pentru a oferi pelerinilor și credincioșilor ocazia de a sta la orice oră în adorația Preasfântului Sacrament și de a-și mărturisi păcatele.

Potrivit unui comunicat al Departamentului pentru evanghelizare, participarea papei Francisc la această inițiativă are scopul de ”a marca mai mult prezența în comunitățile parohiale”. ”Ușile deschise ale bisericilor”, se subliniază în comunicatul de presă, ”sunt un simbol al iubirii milostive a lui Dumnezeu”.

În vederea manifestării ”24 de Ore pentru Domnul” din acest an, Departamentul amintit a publicat o broșură pastorală cu propuneri pentru rugăciunea personală și pentru celebrarea comunitară. Broșura este disponibilă în diferite limbi pe site-ul www.evangelizatio.va.Sursa:vaticannews.va.ro