Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Rectorul şi studenţii Colegiului Pio Romeno din Roma în audienţă la Papa Francisc

 
Rectorul şi studenţii Colegiului Pio Romeno din Roma în audienţă la Papa Francisc
  • 13 Mai 2014
  • 3282
Papa Francisc i-a primit luni în Aula Paul al VI-lea din Vatican pe rectorii şi studenţii Colegiilor Pontificale din Roma. Printre aceştia s-au aflat şi studenţii români de la Colegiul Pontifical Pio Romeno, în frunte cu Părintele rector Gabriel Buboi.

Într-un dialog liber şi spontan cu participanţii, Papa Francisc a subliniat importanţa formării academice la universităţile din Urbe dar a îndemnat studenţii să nu cadă în pericolul „academismului” şi să ţină mereu cont de exigenţele concrete ale Poporului lui Dumnezeu. În cuvântul său, Pontiful a indicat formatorilor şi studenţilor teologi cele patru piloane ale formării sacerdotale: formarea spirituală, formarea academică, formarea comunitară şi formarea apostolică.

Papa s-a referit în mod special la studenţii care provin din Orientul Mijlociu şi Ucraina: „Vreau să vă spun că vă sunt deosebit de aproape în acest moment de suferinţă, cu adevărat foarte aproape şi în rugăciune. Se suferă mult în Biserică, se suferă mult” iar „Biserica suferinţă este şi Biserica persecutată în unele părţi. Vă sunt aproape”.

Sursa:ro.radiovaticana.va