Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Comunicarea Bisericii - strategii creative pentru o schimbare culturală

 
FOTO: Comunicarea Bisericii - strategii creative pentru o schimbare culturală
  • 02 Mai 2014
  • 2604
Din 28 în 30 aprilie 2014, în Aula Magna "Ioan Paul al II-lea"  a Universității Pontificale Santa Croce din Roma, la inițiativa Facultății de Comunicări Instituționale, a avut loc al IX-lea Seminar Professional pentru comunicații ale Bisericii.

Intitulat “Comunicarea Bisericii: strategii creative pentru o schimbare culturală”, seminarul și-a propus să ofere experiențe pozitive și criteriile necesare pentru a comunica într-o manieră creativă credința în sfera publică.

"Evanghelia – spun organizatorii - atunci când este încorporată în stilul de viață, în idei și în cultură, are o forță creatoare capabilă de a schimba lumea. Provocare comunicatorilor din Biserică este de a oferi atractivitatea luminii Evangheliei, această forță inovatoare, într-o societate secularizată și pluralistă.

În prima zi a seminarului, Arhiepiscopul de New York , Cardinalul Timothy M. Dolan, a vorbit despre provocările culturale ale comunicării Bisericii. Printre altele, Seminarul a mai găzduit intervenția Arhiepiscopului de Lyon , Cardinalul Philippe Barbarin, cu tema „Familia ca o oportunitate de a comunica”;  a Prof. Joaquín Navarro - Valls, fost purtător de cuvânt al Vaticanului, cu tema „Sfințenie și comunicare: personalitatea Sfântului Ioan Paul al II-lea”.

Miercuri, 30 aprilie 2014, după Audiența  Generală cu Papa Francisc, toți participanții au avut ocazia de a-l întâlni pe Pr. Federico Lombardi, directorul Biroului de presă al Sfântului Scaun pentru o sesiune de întrebări și răspunsuri care a durat o oră și jumătate.

La acest Seminar au participat și trei români greco-catolici: Pr. Cristian Crișan, Pr. Alin Cîndea și Lucian Alexandru Rus.

ACC

FOTO:

Știri din aceeași categorie