Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa Francisc: Să ne rugăm pentru libertatea și liniștea Bisericii din China

 
Papa Francisc: Să ne rugăm pentru libertatea și liniștea Bisericii din China
  • 24 Mai 2022
  • 206

În vederea Zilei de rugăciune pentru Biserica din China, care din 2007 se marchează anual în 24 mai, papa Francisc a făcut recent un apel la rugăciune și a transmis expresia apropierii sale față de credincioșii și păstorii de suflete din China.

Urmăresc cu atenție și participare viața și vicisitudinile, deseori complexe, ale credincioșilor și păstorilor de suflete din China”: a spus papa Francisc la rugăciunea ”Regina Coeli” de duminica trecută, amintind că pe 24 mai se marchează anual comemorarea liturgică a ”Sfintei Fecioare Maria, Ajutorul creștinilor”. Pentru catolicii din China, a mai spus papa Francisc, această comemorare mariană este deosebit de îndrăgită, mai ales la sanctuarul Sheshan din Shanghai, Fecioara Maria fiind cinstită în multe alte biserici din țară și în case drept ocrotitoarea cerească a catolicilor din Țara Mandarinilor.

”Această fericită împrejurare”, a subliniat papa în salutul său, ”îmi oferă ocazia de a le reînnoi asigurarea apropierii mele spirituale; urmăresc cu atenție și participare viața și vicisitudinile credincioșilor și ale păstorilor, adesea complexe, și mă rog pentru ei în fiecare zi. Vă îndemn să vă alăturați mie în această rugăciune, pentru ca Biserica din China, în libertate și liniște, să poată trăi în comuniune efectivă cu Biserica universală și să-și exercite misiunea de a vesti Evanghelia tuturor, oferind astfel o contribuție pozitivă la progresul spiritual și material al societății”.

De amintit că în 2008, papa Benedict al XVI-lea a întocmit o rugăciune către Fecioara Maria de la Sheshan, în care îi cere Maicii Domnului să păstreze în inima ei neprihănită soarta Bisericii din China. Cu un an înainte, printr-o Scrisoare specială, papa Benedict a încredințat Fecioarei Maria catolicii din China și a cerut ca 24 mai să fie în întreaga Biserică o zi de unire și rugăciune pentru Biserica din China.Sursa:vaticannews.va.ro