Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Peste 100 de tineri greco-catolici români în pelerinaj la Mont Saint Michel

 
FOTO: Peste 100 de tineri greco-catolici români în pelerinaj la Mont Saint Michel
  • 03 Mai 2022
  • 979

Sâmbătă, 30 aprilie, Misiunea Greco-Catolică Română de la Paris a organizat un pelerinaj pentru tinerii comunității la Sanctuarul închinat Sfântului Arhanghel Mihail „Mont Saint-Michel”. 

 
După o călătorie de patru ore și jumătate, cu două autocare, cei peste 100 de tineri și preotul lor au străbătut ultimii kilometrii pe jos, dornici să profite de acest pelerinaj pentru a dobândi protecția Sfântului Arhanghel Mihail.
 
 
Pe lângă celebrarea Sfântei Liturghii, programul pelerinajului a cuprins vizitarea întregului complex al Sancturului „Mont Saint-Michel”, precum și întâlnirea cu Rectorul sanctuarului care le-a povestit tinerilor legenda Muntelui. Aceasta spune că într-o noapte de octombrie a anului 708, episcopul Aubert de la Avranches dormea un somn frământat de vise. Ca și în nopțile trecute, Sfântul Arhanghel Mihail i-a apărut în vis, poruncindu-i să îi construiască un sanctuar, pe vechiul munte Tombe, în mijlocul golfului. Și, pentru ca episcopul să nu mai uite, cum o mai făcuse, Arhanghelul și-a pus degetul de lumină pe capul episcopului Aubert, marcându-l pentru totdeauna.
 
Astăzi, Mont-Saint-Michel este un bine cunoscut complex de abații și o destinație istorică de pelerinaj, o insulă stâncoasă specială care iese din Canalul Mânecii cu fața spre coasta Normandiei. Faimosul loc de influență al mareelor, este unul dintre cele mai vizitate centre turistice din Franța și găzduiește un mare complex gotic care i-a adus inscripția pe Lista Patrimoniului Mondial promovată de UNESCO .
 
Scopul acestui pelerinaj al tinerilor greco-catolici români de la Paris a fost unul spiritual, de comuniune și cunoaștere.
 
ACC
 
 
 
 
 
 
 
 

Știri din aceeași categorie

  • 03 Apr 2017
  • 3095
  • 0
  • 04 Iul 2014
  • 3237
  • 0