Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

ZMT 2016: prima întâlnire care se va afla sub protecţia Sfântului Ioan Paul al II-lea

 
ZMT  2016: prima întâlnire  care se va afla sub protecţia Sfântului Ioan Paul al II-lea
  • 14 Apr 2014
  • 2589
„Repunerea în mişcare a parohiilor, convingerea mişcărilor ecleziale să iasă din ele însele, întâlnirea cu tinerii care se află în afara acestor medii, privilegiindu-i pe cei săraci, crearea prieteniei între episcopi şi tineri, încurajarea vocaţiilor, imprimarea unei amprente creştine în atmosfera epocii noastre”, sunt câteva dintre obiectivele pe care trebuie să le îndeplinească Ziua Mondială a Tinerilor care în 2016 se va desfăşura la Cracovia, după cum a precizat card. Stanislaw Dziwisz, informează agenţia de presă SIR.

Luând cuvântul la întâlnirea de organizare a evenimentului internaţional care a avut loc în apropierea Romei zilele acestea şi a reunit reprezentanţi din 90 de ţări, arhiepiscopul Cracoviei a subliniat că întâlnirea din 2016 va avea un impact important asupra Poloniei şi a Cracoviei, patria mamă a celui care a inventat Ziua Mondială a Tinerilor şi care va fi canonizat pe 27 aprilie la Roma: Ioan Paul al II-lea. De asemenea, aceasta va fi prima întâlnire internaţională a tinerilor care se va afla sub protecţia Sfântului Ioan Paul al II-lea.

Pr. Robert Tirala, directorul executiv al Comitatului de organizare locală pentru organizarea Zilei Mondiale a Tinerilor din 2016, a confirmat că locul în care va avea loc Sf. Liturghie de încheiere a evenimentului de la Cracovia este parcul Blonia, în apropierea centrului oraşului. Tot aici au avut loc vizitele apostolice ale lui Ioan Paul al II-lea şi ale lui Benedict al XVI-lea. Capacitatea de primire a zonei este mare, în 2006 aici adunându-se aproximativ 2,5 milioane de polonezi pentru a se întâlni cu Papa Benedict al XVI-lea.Sursa:ro.radiovaticana.va

Știri din aceeași categorie