Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Card. Parolin după atacul rusesc în Ucraina: „Mai este timp pentru bunăvoință și negocieri”

 
Card. Parolin după atacul rusesc în Ucraina: „Mai este timp pentru bunăvoință și negocieri”
  • 25 Feb 2022
  • 1109

În ziua în care criza din Ucraina a degenerat într-un conflict, cardinalul Pietro Parolin, secretar de Stat, a făcut o declarație pentru mass-media de la Vatican.

„În fața evoluției de astăzi a crizei din Ucraina, cuvintele pe care papa Francisc le-a rostit ieri, la sfârșitul audienței generale, sunt și mai clare și mai sincere. Papa a vorbit despre „o mare durere”, „angoasă și îngrijorare”. Și a cerut tuturor părților implicate să „se abțină de la orice acțiune care provoacă și mai multă suferință populațiilor”, „destabilizează coexistența pașnică" și „discreditează dreptul internațional”.

Acest apel dobândește o urgență dramatică în urma începerii operațiunilor militare rusești pe teritoriul ucrainean. Scenariile tragice de care se temea întreaga lume devin, din păcate, realitate. Dar mai este încă timp pentru bunăvoință, mai este loc pentru negocieri, mai este loc pentru exercitarea unei înțelepciuni care să împiedice ca interesele partizane să prevaleze, să protejeze aspirațiile legitime ale tuturor și să scutească lumea de nebunia și ororile războiului.

Noi, credincioșii, nu ne pierdem speranța într-o licărire de conștiință din partea celor care țin în mâinile lor destinele lumii. Să continuăm să ne rugăm și să postim – vom face acest lucru miercurea viitoare – pentru pace în Ucraina și în întreaga lume” – a spus cardinalul secretar de Stat, Pietro Parolin într-o declarație de presă succesivă intensificării conflictului din Ucraina.Sursa:vaticannews.va/ro