Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Celebrarea Hramului Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din Lechința

 
Celebrarea Hramului Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din Lechința
  • 11 Sep 2021
  • 286

Nașterea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și Pururea Fecioară Maria este o sărbătoare care strălucește ȋn cununa anului nostru liturgic și bisericesc, celebrată în data de 8 septembrie. În acest an, Preoții și credincioșii din protopopiatele Luduș, Iernut, Sărmașu și Arieș s-au întâlnit la Biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din Lechința, jud. Mureș, Protopopiatul Iernut.

Cei prezenți s-au unit ȋn rugăciune pentru a mulțumi Maicii Domnului, ocrotitoarea parohiei, pentru ajutorul pe care ȋl primim neȋncetat prin rugăciunile și mijlocirea Ei, celebrând Paraclisul Maicii Domnului. Nașterea Maicii Domnului este cel dintâi pas spre ȋmplinirea planului Divin al Mântuirii oamenilor, vestind astfel „bucurie la toata lumea”.

Cuvântul de ȋnvățătură  a fost rostit de Pr. Teodor Ruță care a ȋndemnat credincioșii la post și rugăciune stăruitoare. Părintele Protopop Aurel Dan a transmis binecuvântarea Preafericirii Sale Cardinal Lucian Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Greco – Catolice din România și a Preasfinției  Sale Cristian Crișan, Episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș.

La finalul celebrării părintele paroh Sorin Băcel a adus mulțumiri tuturor celor prezenți, preoți si credincioși. Gândul Părintelui s-a încheiat cu îndemnul de a ridica rugăciuni spre Cer pentru familii, mame, copii și cei aflați ȋn nevoi, aducând cinste Născătoarei de Dumnezeu pentru că ȋncă de la nașterea Ei, a fost aleasă, cinstită și pregătită spre a fi Mamă și ajutor tuturor celor ce aleargă spre Ea cu credință.

    

                                                                                                                        Pr. Sorin Băcel