Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Politica are nevoie de un fundament etic

 
Politica are nevoie de un fundament etic
  • 21 Mar 2014
  • 2534
Politica europeană este provocată de situaţia din Ucraina şi implică şi bisericile din Europa, a spus preşedintele Comisiei Episcopatelor din Comunitatea Europeană (COMECE), card. Reinhard Marx, în deschiderea adunării plenare de primăvară care s-a desfăşurat între 19 şi 21 martie la Bruxelles. În prima zi a întâlnirii card. Marx a prezentat un document care aparţine episcopilor din ţările membre ale Uniunii Europene în care se vorbeşte despre alegerile euro-parlamentare din luna mai.

În intervenţia sa, preşedintele COMECE a vorbit mai ales despre situaţia din Ucraina şi despre „invazia rusă a Crimeii, violând dreptul internaţional”. De asemenea, acesta a atras atenţia asupra pericolului ca un nou „Război Rece” să înceapă. Card. Marx a subliniat că tendinţa pro-europeană demonstrantă de manifestanţii de pe Maidan, din Ucraina, trebuie să conducă popoarele şi Bisericile care trăiesc în Uniunea Europeană la o dezbatere particulară în ceea ce priveşte procesul de integrare europeană.

Referindu-se la documentul semnat de episcopi în vederea alegerilor europene din luna mai, card. Marx a subliniat importanţa solidarităţii în Europa, necesitatea construirii unui economii care să respecte nevoile populaţiei, dar şi importanţa primirii emigranţilor şi a refugiaţilor cu o „solidaritate care să privească dincolo de graniţele Uniunii Europene”.

În cadrul intervenţiei sale inaugurale, preşedintele COMECE a făcut ample referiri la magisteriul Papei Francisc şi la Exortaţia Apostolică „Evangelii Gaudium” despre care a spus că ne invită să ne angajăm şi mai mult pentru a construi o Europă a dreptăţii care să contribuie la bunăstarea şi pacea mondială. De asemenea, card. Marx a vorbit despre necesitatea ca politicii din Europa să-i fie dat un fundament etic. În cadrul întâlnirii, cu ajutorul părerilor despre Europa a celor care trăiesc în afara ei, COMECE a încercat să definească mai clar misiunea Europei în lume şi rolul pe care îl are Biserica.
Sursa:ro.radiovaticana.va