Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa Francisc cere ”o reînnoită sensibilitate” față de oamenii bolnavi mintal

 
Papa Francisc cere ”o reînnoită sensibilitate” față de oamenii bolnavi mintal
  • 25 Iun 2021
  • 1582

”A-l îngriji pe aproapele nu este doar o muncă calificată, ci o adevărată misiune în care cunoașterea științifică își dă mâna cu plinătatea omeniei”: scrie papa Francisc într-un mesaj transmis participanților la Conferința Națională a Sănătății Mintale din Italia. Pontiful a remarcat, totodată, ”efectele devastatoare” pe care pandemia le-a provocat pe plan psihologic în multe persoane.

 

Un eveniment ”care îmi permite să exprim stima Bisericii și a mea, personală, față de medicii și operatorii sanitari implicați în acest domeniu delicat”: scrie papa Francisc în mesajul transmis vineri, 25 iunie a.c., participanților la Conferința Națională a Sănătății Mintale, organizată zilele acestea de Ministerul Sănătății din Italia.

Pontiful a remarcat ”efectele devastatoare” pe care pandemia le-a provocat pe plan psihologic în atât de multe persoane și a formulat auspicii ca, pe de o parte, ”să nu lipsească întărirea sistemului sanitar de tutelare a bolilor mintale, chiar prin susținerea realităților angajate în cercetarea științifică asupra acestor patologii, și, pe de alta, să se promoveze asociațiile și voluntariatul care se așază alături de cei bolnavi și de rudele lor”.

Este atât de important, a spus în continuare papa Francisc, ”a cuprinde contextul vital în care se află înserat pacientul”, precum și ”cura integrală a persoanei”. ”Într-adevăr, a-l îngriji pe aproapele nu este doar o muncă calificată, ci o adevărată misiune, care se realizează pe deplin atunci când cunoașterea științifică se întâlnește cu plinătatea umanității și se traduce în blândețea care știe să se apropie de ceilalți și să-i pună la inimă”.

Pontiful a îndemna instituțiile, agențiile educative și diversele domenii ale societății să dea dovadă de o ”reînnoită sensibilitate” față de cei care au probleme de sănătate mintală, pentru a inspira o mai mare încredere în numeroși frați și surori marcați de fragilitate. Cu alte cuvinte, scrie Sfântul Părinte, ”este vorba de a favoriza deplina depășire a stigmatului cu care este deseori înfierată boala mintală și, în general, de a face să predomine cultura comunității asupra unei mentalități a rebutării, potrivit căreia se acordă cure și atenții mai mari celui care aduce avantaje productive societății, uitând că toți cei care suferă fac să strălucească, în existențele lor rănite, frumusețea nesuprimabilă a demnității umane”.

Cetatea Vaticanului – Adrian Dancă



Sursa:vaticannews.va/ro