Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Episcopul Lazzaro You Heung-sik, noul prefect al Congregației pentru cler

 
Episcopul Lazzaro You Heung-sik, noul prefect al Congregației pentru cler
  • 11 Iun 2021
  • 415

Sfântul Părinte l-a numit prefect al Congregației pentru cler pe mons. Lazzaro You Heung-sik, până acum episcopul diecezei de Daejeon, în R. Coreea de Sud, atribuindu-i în același timp demnitatea de arhiepiscop-episcop de Daejeon.

Potrivit dispozițiilor papei Francisc, cardinalul Beniamino Stella, care a condus din 2013 Congregația menționată, va rămâne în funcție până la instalarea noului prefect.

Cardinalul Beniamino Stella s-a născut în apropiere de Treviso (Italia) pe 18 august 1941. Sfințit preot în 1966, a urmat studiile Academiei Pontificale Ecleziastice și a intrat în serviciul diplomatic al Sfântului Scaun în 1970. După mai multe misiuni diplomatice, a fost chemat la Roma în 2007 pentru a conduce Academia Pontificală Ecleziastică. A fost numit prefect al Congregației pentru cler pe 21 septembrie 2013, iar un an mai târziu, a fost creat cardinal de papa Francisc.

Episcopul Lazzaro You Heung-sik s-a născut pe 17 noiembrie 1951 în Coreea de Sud. Sfințit preot în 1979, a fost numit episcop co-adiutor al diecezei de Daejeon în 2003, devenind episcop titular al acesteia în 2005. În cadrul Conferinței episcopale coreene, prelatul este președinte al Comisiei pentru pastorația migranților și al Comitetului pentru pastorația pelerinajelor și sanctuarelor. Este, totodată, membru al Comisiei episcopale pentru preoți și persoane consacrate, al Comisiei pentru Afacerile Sociale, precum și al Comisiei speciale pentru promovarea beatificărilor și canonizărilor. În 2007 a fost numit membru al fostului Consiliu pontifical ”Cor Unum”.

În vârstă de 69 de ani, noul prefect l-a primit pe papa Francisc în dieceza de Daejeon cu ocazia călătoriei apostolice din 2014 în Coreea de Sud. În calitate de șef al Comitetului pentru pace din cadrul Conferinței episcopale a țării sale, mons. Lazzaro You Heung-sik a efectuat patru călătorii în Coreea de Nord.

Dintr-o perspectivă mai amplă, merită evidențiat faptul că numirea unui episcop coreean la conducerea unui departament din Curia Romană urmează numirii unui cardinal filipinez, Luis Antonio Tagle, la conducerea Congregației pentru evanghelizarea popoarelor, numirea celor doi fiind, astfel, un semn al atenției pe care papa Francisc o acordă continentului asiatic.

În fine, după cum s-a procedat în cazul Congregației pentru cultul divin, schimbarea conducerii la Congregația pentru cler va fi precedată de o inspecție canonică condusă de un prelat desemnat de papa Francisc.Sursa:vaticannews.va/ro