Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Card. Robert Sarah a renunțat la conducerea Congregației pentru cultul divin

 
Card. Robert Sarah a renunțat la conducerea Congregației pentru cultul divin
  • 21 Feb 2021
  • 357

Sâmbătă, 20 februarie 2021, papa Francisc a acceptat renunțarea prezentată pentru limită de vârstă de cardinalul Robert Sarah la funcția de prefect al Congregației pentru cultul divin și disciplina sacramentelor.

Născut în Guineea Conakry, cardinalul împlinise în 15 iunie 2020 vârsta canonică de 75 de ani, pragul stabilit de normele canonice pentru prezentarea retragerii de la funcțiile de conducere în Biserică.

Sfințit preot în 1969, a fost numit arhiepiscop de Conakry pe când avea 34 de ani de către Sfântul Ioan Paul al II-lea. În 2001, a fost numit secretar al Congregației pentru evanghelizarea popoarelor, iar în 2010 papa Benedict al XVI-lea l-a numit președinte al Consiliului pontifical ”Cor Unum” și l-a creat cardinal al diaconiei de ”Sfântul Ioan Bosco pe Via Tuscolana” din Urbe.

A luat parte la conclavul din martie 2013 în urma căruia a fost ales papa Francisc.

În 23 noiembrie 2014, papa Francisc l-a numit prefect al Congregației pentru cultul divin și disciplina sacramentelor.Sursa:vaticannews.va/ro