Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Nu exista nicio dovadă că omul reprezintă cauza dominantă a schimbărilor climatice

 
Nu exista nicio dovadă că omul reprezintă cauza dominantă a schimbărilor climatice
  • 28 Feb 2014
  • 2825
Unul dintre co-fondatorii Greenpeace a afirmat, în fața congresmenilor americani, că nu există nicio dovadă că omul contribuie la schimbările climatice, scrie Fox News. Acesta a adăugat că a parăsit Greenpeace în momentul în care a constatat că organizația s-a orientat către stânga politică.

Patrick Moore, un ecologist canadian și consultat de afaceri care a fost membru al Greenpeace în perioada 1971-86, a declarat, în fața membrilor comisiei Senatului american pentru Mediu că astfel de grupări folosesc modele eronate și tactici de inducere a fricii pentru a promova ideea că omul generează încălzirea planetei.

"Nu există nicio dovadă științifică potrivit căreia emisiile de dioxid de carbon (CO2) generate de om sunt cauza dominantă a încălzirii minore a atmosferei Pământului în ultimii 100 de ani", a spus acesta.

Chiar dacă admite că planeta se încălzește, acest lucru nu va reprezenta o calamitate pentru oameni, pe care îi descrie drept "specii subtropicale".

Scepticii încălzirii climatice afirmă că nu există nicio dovadă că Pământul se încălzeste. Un raport ONU publicat în septembrie arată că temperaturile de la suprafața globului nu au crescut în ultimii 15 ani, dar cei mai mulți oameni de știință spun că este vorba de o pauză generată de o serie de factori.

Moore a precizat că a părăsit Greenpeace în anii 1980 deoarece a considerat că organizația a devenit mai interesată de politică decât de știință.

"După 15 ani în conducere, a trebuit să plec deoarece Greenpeace s-a orientat brusc către stânga politică și a început să adopte politici pe care nu le puteam accepta din perspectiva politică", a spus el. Schimbarea climatică nu era un subiect când am părăsit Greenpeace dar acum este cu siguranță", a explicat el.Sursa:www.hotnews.ro