Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Episcopii britanici: Şocantă directiva de a nu-i reanima pe bolnavii cu dizabilităţi

 
Episcopii britanici: Şocantă directiva de a nu-i reanima pe bolnavii cu dizabilităţi
  • 18 Feb 2021
  • 891

"O discriminare şocantă". Astfel defineşte monseniorul Richard Moth – episcop de Arundel şi Brighton şi preşedinte al Departamentului pentru Dreptate Socială din cadrul Conferinţei Episcopale din Anglia şi Ţara Galilor – ştirile care au circulat zilele trecute, potrivit cărora în Regatul Unit, în perioada celui de-al doilea val de pandemie, medicii ar fi primit directiva de a nu continua resuscitarea cardio-pulmonară a persoanelor cu dizabilităţi, care sufereau de o formă severă de Covid-19.

"Am fost îngrijoraţi să aflăm, în acest week-end, despre declaraţia Comisiei pentru Calitatea Îngrijirii (Care Quality Commission), datând din decembrie 2020, potrivit căreia, pentru persoanele cu dizabilităţi, nu ar fi trebuit încercată resuscitarea cardio-pulmonară, în perioada celui de-al doilea val al pandemiei de Covid-19" – scrie episcopul de Arundel şi Brighton pe pagina web a diecezei pe care o păstoreşte,

"Într-un moment în care ni se oferă atât de multă speranţă, în urma pornirii în mod eficient a campaniei de vaccinare, este şocant să auzim că persoane cu dizabilităţi au fost victime ale unei astfel de discriminări" – continuă prelatul, explicând că o asemenea de directivă este opusă dăruirii şi dragostei cu care s-au implicat persoanele care au în îngrijire bolnavi cu dizabilităţi, pentru a-i proteja şi îngriji în această perioadă marcată de pandemie.

"Valoarea noastră de fiinţe umane nu ar trebui să fie vreodată determinată de starea sănătăţii noastre mentale sau de abilităţile noastre" – a mai spus prelatul. Citându-l pe papa Francisc, monseniorul Richard Moth a amintit că este imposibilă garantarea respectării drepturilor persoanelor dacă-i privăm pe cei mai fragili dintre noi de dreptul la viaţă. Episcopul britanic a explicat că astfel de directive sunt inacceptabile şi imorale, ignorându-se faptul că fiecare persoană reprezintă un dar unic, inclusiv persoanele cu dizabilităţi, cărora trebuie să le fie respectat dreptul la viaţă

 

 Sursa:vaticannews.va/ro