Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Foto: Un nou administrator parohial în parohia Lechința

 
Foto: Un nou administrator parohial în parohia Lechința
  • 24 Noi 2020
  • 765

Duminică 22 noiembrie 2020, în Duminica a XXVI-a după Rusalii, în parohia Lechința din Protopopiatul Iernut, s-a oficiat Sfânta Liturghie urmată de instalarea noului administrator parohial, Pr. Sorin Ovidiu Băcel.

 

Cu binecuvântarea Preafericirii Sale Lucian, în mijlocul comunității s-a aflat Pr. Protopop Vasile Iagăr. Acesta a prezidat Sfânta Liturghie în aer liber, împreună cu câțiva preoți apropiați Parohiei și cu noul administrator parohial, Pr. Sorin Băcel.

 

La final s-a citit Decretul de numire în Parohie emis de Preafericitul Părinte Cardinal Lucian Mureșan, Arhiepiscop al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș. După acest moment Pr. Sorin Băcel a mulțumit ierarhiei și comunității de credincioși din Lechința.

 

Totodată, Părintele Protopop a predat noului păstor Evanghelia, crucea și cheile bisericii, invitând credincioșii să-l susțină cu rugăciunea pe părintele Sorin în misiunea sa.

 

(GALERIE FOTO)

 

Părintele Sorin Ovidiu Băcel s-a născut la data de 08.03.1983 în localitatea Mediaș Jud. Sibiu. În anul 1997 a fost admis la Liceul Teologic Sfântul Vasile Cel Mare din Blaj, iar în anul 2001 a fost admis la Facultatea de Teologie Greco-Catolică Blaj. Din anul 2007 și-a continuat studiile teologice, iar în anul 2011 a susținut lucrarea de licență. Începând cu anul 2012 a urmat cursurile de masterat tot la Blaj, iar în anul 2013 și-a susținut lucrarea de disertație.

 

Cu binecuvântarea Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan, a primit hirotonirea întru preoție duminică, 8 noiembrie 2020, în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj, prin punerea mâinilor Preasfinției Sale Cristian, Episcop Auxiliar de Alba Iulia și Făgăraș.

 

 

Biroul Arhieparhial de Presă

 



Sursa:bisericaromanaunita.ro