Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Viena. Cardinalul Christoph Schönborn: ”Violența oarbă nu poate avea nicio justificare”

 
Viena. Cardinalul Christoph Schönborn: ”Violența oarbă nu poate avea nicio justificare”
  • 03 Noi 2020
  • 357

După atacurile armate care au avut loc în noaptea de 2 noiembrie a.c. în șase locuri diferite din centrul Vienei, arhiepiscopul Christoph Schönborn a făcut un apel la rugăciune pentru victime și pentru cei care au venit imediat în ajutorul lor. Apelul prelatului a fost difuzat pe site-ul Conferinței episcopale austrice.

În același timp, prelatul a acordat un interviu pentru agenția Kathpress în care a spus că ”oricare ar fi matricea atacului care a avut loc la Viena, trebuie să fie clar că nimic nu poate justifica violența oarbă”.

De asemenea, cardinalul a cerut rugăciuni pentru victimele atentatului și pentru operatorii serviciilor de urgență. ”În aceste ore dramatice, mă rog împreună cu mulți alții care, prin mass-media, urmăresc tragicele evenimente din inima orașului nostru pentru victime și pentru oamenii serviciilor de urgență, cerând să nu mai fie alte vărsări de sânge”, a mai remarcat prelatul pentru Kathpress, declarându-se ”profund mișcat” de faptele la care asistă împreună cu întreaga populație.

”Faptul că au fost trase mai multe focuri de armă în fața templului comunității religioase israeliene (Stadttempel) îmi amintește de atentatul sângeros din 1981 împotriva sinagogii. Oricare ar fi motivul de fond al atentatului de această dată, trebuie să fie clar că violența oarbă nu poate fi avea nicio justificare”, a subliniat cardinalul Schönborn.

Potrivit presei locale, bilanțul provizoriu al atacului arată cel puțin patru civili uciși și numeroși răniți. Forțele de ordine au ucis un bărbat al grupului înarmat, format din cel puțin patru persoane. Ministrul de Interne al guvernului austriac Karl Nehammer a declarat că bărbatul ucis de forțele de ordine ar fi fost simpatizant al ISIS.Sursa:vaticannews.va/ro