Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Patriarhatul Moscovei acuzat de sabotarea conciliului pan-ortodox

 
Patriarhatul Moscovei acuzat de sabotarea conciliului pan-ortodox
  • 12 Feb 2014
  • 2598
„Sper să fie doar o opinie personală şi nu poziţia oficială a Bisericii de Constantinopol”: a spus mitropolitul Hilarion, preşedintele Departamentului pentru Relaţii Externe al Patriarhatului de Moscova, comentând pentru site-ul pravoslavie.ru recentele declaraţii ale mitropolitului Atanasie al Calcedoniei, în care acuză Biserica Ortodoxă Rusă de sabotare a pregătirilor conciliului pan-ortodox. Declaraţiile mitropolitului Atanasie se adaugă la afirmaţiile unui alt reprezentant al patriarhatului de Constantinopol, mitropolitul Elpidophoros al Prusiei, potrivit căruia patriarhatul de Moscova „a preferat încă o dată să se izoleze de comuniunea Bisericilor ortodoxe”.

Mitropolitul rus a respins acuzaţiile spunând că „nici o altă Biserică ortodoxă nu întreţine contacte atât de intense cu celelalte Biserici locale” ca patriarhatul de Moscova.

Cât priveşte conciliul, în pregătire de 50 de ani, Biserica ortodoxă rusă – a spus mitropolitul Hilarion - „are o parte activă la lucrările pregătitoare, este conştientă de importanţa acestuia şi de aceea analizează cu atenţie toate temele care vor fi abordate. E adevărat – continuă mitropolitul rus – că metodele adoptate până acum la nivel pan-ortodox s-au dovedit a fi de o eficacitate redusă, circumstanţă care explică de ce faza pregătitoare s-a prelungit atât de mult".

"Pentru a intensifica procesul de pregătire – a încheiat mitropolitul Hilarion – cred că ar trebui înfiinţat un organism pan-ortodox eficace, capabil să ducă lucrurile la împlinire. Dacă obiectivul este atât de important, n-ar trebui să aşteptăm alţi ani pentru reuniunile de pregătire, ci să ne reunim cu o cadenţă, să spunem, lunară”.Sursa:ro.radiovaticana.va