Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Poliția a găsit relicvele Fericitului Papă Ioan Paul al II-lea furate dintr-o biserică din Abruzzo

 
Poliția a găsit relicvele Fericitului Papă Ioan Paul al II-lea furate dintr-o biserică din Abruzzo
  • 03 Feb 2014
  • 2977
Poliția italiană a descoperit vineri, 31 ianuarie a. c., o bucată din sutana pătată cu sânge, purtată de Fericitul Papă Ioan Paul al II-lea în timpul atentatului din Piața San Pietro pe 13 mai 1981, furată cu cinci zile înainte dintr-o biserică din Abruzzo. Cu o zi înainte, poliția găsise racla de aur și relicvariul gol într-un garaj.

La o conferință de presă susținută la Aquila, în estul Romei, anchetatorii au confirmat arestarea a doi suspecți, probabil dependenți de droguri. "Cred că Ioan Paul i-a iertat, fapt pentru care și noi trebuie să-i iertăm" a declarat la conferința de presă episcopul auxiliar de Aquila, Mons. Giovanni D`Ercole.

Racla a fost furată duminică, 26 ianuarie 2014, din biserica Sfântul Petru din Lenca, regiunea Abruzzo, unde Papei Ioan Paul al II-lea, trecut la Domnul în 2005, îi plăcea să meargă în timpul vacanțelor.

Ioan Paul al II-lea, al cărui pontificat a durat aproape douăzeci și șapte ani, împreună cu Papa Ioan al XXIII-lea vor fi canonizați pe 27 aprilie 2014.

Traducere: ACCSursa:www.lemonde.fr

Știri din aceeași categorie