Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Europarlamentarul Monica Macovei în vizită la Blaj

 
Europarlamentarul Monica Macovei în vizită la Blaj
  • 31 Ian 2014
  • 5380
Aflându-se într-un periplu de vizite în Transilvania, Doamna Monica Macovei – deputat în Parlamentul European – a dorit sa viziteze si Mica Roma. În dimineaţa zilei de luni 27 ianuarie, doamna Macovei a fost invitată la sediul Mitropolitan din Blaj unde a luat micul dejun împreună cu Preafericirea Sa Cardinal Lucian şi cu Preasfinţia Sa Claudiu.

A ţinut mai apoi să-i întâlnească pe studenţii teologi ai Institutului Teologic Greco-Catolic. Doamna deputat a fost salutată de Părintele Rector al Institutului Teologic, Pr. Florian Guţiu, şi de Pr. Anton Rus, directorul Departamantului Blaj al Facultăţii de Teologie Greco-Catolică.

În prima parte a dezbaterii, Dna Macovei le-a prezentat studenţilor blăjeni structurile Parlamentului European şi procedurile sau modul de funcţionare a mecanismelor europene, iar în partea a doua a răspuns unor întrebări referitoare mai ales la funcţionarea structurilor de justiţie, începând de la procesele intentate de exemplu de o parohie la instanţele româneşti până la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO). Principiul de bază de la care a plecat discuţia a fost acela că, deşi sunt garantate de Constituţie, drepturile unui om sau ale unei instituţii trebuiesc cerute şi câştigate, uneori după efort organizat şi îndelungat, în instanţă.

 La sfârşitul întâlnirii, după multe alte problematici legate de sistemul de justiţie românesc şi european adresate de părinţii profesori şi de personal din cadrul Caritasului mitropolitan din Blaj prezenţi la Masa Rotundă organizată, Pr. Florian Guţiu i-a mulţumit doamnei europarlamentar pentru vizita benefică din care a reieşit încă o dată importanţa aprecierii valorilor sociale şi democratice, importanţa dobândirii unei tot mai mari încrederi în sistemul de justiţie şi cultivarea în cadrul blăjean atât a sentimentului naţional cât şi a raportării la dimensiunea europeană a statutului nostru de români.

Dumitraş Ioan-Ştefan