Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Nu poţi să-l iubeşti pe Cristos şi să ignori Biserica

 
Nu poţi să-l iubeşti pe Cristos şi să ignori Biserica
  • 30 Ian 2014
  • 4140
„Pe creştin nu-l poţi percepe fără Biserică”, a spus Papa Francisc joi dimineaţă, la Sf. Liturghie din Capela Casei Sf. Marta din Vatican. Sfântul Părinte a spus că sensul apartenenţei ecleziale se fondează pe trei piloni: smerenia, fidelitatea şi rugăciunea pentru Biserică.

În predica sa, Papa a plecat de la lectura zilei din Cartea a Doua a lui Samuel (2Sam 7,18-19.24-29) în care David este prezentat ca om care vorbeşte cu Domnul asemenea unui fiu cu tatăl său şi care, atunci când nu primeşte ceea ce a cerut, acceptă cu bucurie. „David”, a spus Papa Francisc, avea „un sentiment puternic de apartenenţă la poporul lui Dumnezeu. Acest lucru ne face să ne întrebăm care este sensul nostru de apartenenţă la Biserică”:

„Creştinul nu este un botezat care primeşte Botezul şi apoi îşi continuă drumul pe propria stradă. Primul fruct al Botezului este că te face membru al Bisericii, al poporului lui Dumnezeu. Un creştin nu poate fi perceput fără Biserică. De aceea, marele Paul al VI-lea spunea că este o dihotomie absurdă să-l iubeşti pe Cristos fără Biserică, să-l asculţi pe Cristos, dar nu şi Biserica, să stai alături de Cristos în afara Bisericii. Nu se poate. Este o dihotomie absurdă. Mesajul evanghelic îl primim în Biserică, iar sfinţenia noastră o desăvârşim în Biserică, strada noastră în Biserică. Contrariul este o fantazie sau, aşa cum el spunea, o dihotomie absurdă”.

„Sensus Ecclesiae”, a spus Papa Francisc, este „să simţi, să gândeşti, să doreşti, în interiorul Bisericii”. Sfântul Părinte a subliniat că sensul apartenenţei la Biserică trebuie să se fondeze pe trei pilaştri. Primul este smerenia trăită în sânul unei comunităţi, al doilea este fidelitatea faţă de Biserică care se află în strânsă legătură cu ascultarea, iar cel de-al treilea este rugăciunea pentru Biserică.Sursa:ro.radiovaticana.va