Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Botez Greco-Catolic în Bazilica San Pietro

 
Botez Greco-Catolic în Bazilica San Pietro
  • 29 Ian 2014
  • 10166
Duminică, 26 ianuarie 2014, în Bazilica Sfântul Petru de la Roma a fost celebrat Sfântul Botez în rit bizantin pentru un copil român. Botezul a fost oficiat de pr. Serafim Vescan, responsabil al comunității greco-catolice române - Roma Nord, pr. Gabriel Buboi, rectorul Colegiului Pontifical ”Pio Romeno” și pr. Alin Cîndea.

Familia și nașii micuțului Fabian Rozario Marcu, după ce au asistat împreună cu miile de pelerini la rugăciunea ”Angelus” rostită de Papa Francisc în Piața San Pietro, au avut marea bucurie de a participa la Taina Botezului sub cupola ce adăpostește mormântul Sfântului Petru.

În predica sa, pr. Gabriel Buboi, a explicat importanța momentului și a subliniat faptul că este o sărbătoare mare pentru cel botezat, pentru familie și pentru întreaga Biserică. Primind Taina Botezului, a Mirului și a Euharistiei copilul devine membru al Bisericii și este introdus în povestea de dragoste dintre Dumnezeu și om: ”Dumnezeu îi oferă acum iertarea Sa pentru a trăi în viața lui”.

Noul botezat a primit din partea Sfântului Părinte, așa cum primesc toți cei botezați în Bazilica Vaticană, un cadou cu o mare importanță simbolică: un frumos recipient cu apă sfințită din Iordan.

ACC