Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Viața a învins! Comisia Europeană a respins o nouă încercare a lobby-ului pro avort

 
Viața a învins! Comisia Europeană a respins o nouă încercare a lobby-ului pro avort
  • 17 Ian 2014
  • 3045
Comisia Europeană, reunită la Strasbourg în perioada 13-16 ianuarie, a concluzionat la finalul unei dezbateri pe tema ”Non-discriminării în domeniul sănătății sexuale, a reproducerii și drepturilor aferente” că Uniunea Europeană nu are nicio competență în problematica avortului și a educației sexuale.

Lobby-ul pro avort încercând să eludeze votul democratic din 10 decembrie 2013, care a respins Raportul Estrela, a evocat articolul 110 din regulamentul de procedură conform căruia „membrii Comisiei și ai Consiliului European pot oricând solicita Președintelui Parlamentului European să ia cuvântul pentru a face o declarație”. Conform aceluiași regulament, declarația putea fi urmată de o rezoluție.

Inițiativa acestui demers își propunea să obțină măcar o parte dintre obiectivele enunțate în Raportul Estrela, pe fondul îngrijorării eurodeputaților ce au susținut respectivul raport privind noua legislație propusă în Spania pentru reglementarea avortului; legislație adoptată deja de Guvernul Spaniol și care restricționează drastic accesul la avort.

Declarația Comisiei Europene a reafirmat în mod clar poziția Parlamentului European, subliniind faptul că Uniunea Europeană nu are niciun drept de interferență și nu poate exercita nicio presiune, de niciun fel, pentru adoptarea, neadoptarea sau modificarea legislațiilor naționale.

Poziția Comisiei Europene, la fel ca și rezoluția adoptată de Parlamentul European pe 10 decembrie 2013 confirmă astfel ceea ce articolele San José au prevăzut: "Nu există nici un drept la avort în temeiul dreptului internațional, nici prin obligația tratatelor și nici în conformitate cu dreptul internațional cutumiar. (...) Revendicările agențiilor internaționale non-guvernamentale care susțin faptul că avortul este un drept al omului sunt false și ar trebui să fie respinse. Nu există nici o obligație legală internațională care să asigure accesul la avort."

AMC

Sursa: fafce.org