Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Câteva sfaturi pentru părinții unui adolescent îndrăgostit

 
Câteva sfaturi pentru părinții unui adolescent îndrăgostit
  • 26 Iul 2020
  • 621

de Christine Ponsard

 

 

Cum putem ajuta adolescenții să se pregătească pentru o relație de durată?

 

Când află că există un iubit sau iubită, reacțiile părinților variază mult: de la refuzul total de a auzi ceva despre această persoană (și riscul de a nu asculta copilul) până la acceptarea totală și chiar susținerea. Cum trebuie să reacționăm la prima iubire a adolescentului nostru?

 

Cere ajutor Domnului

 

Putem începe prin a-l întreba pe Domnul ce crede El. Vedeți întrebarea din perspectiva Lui și examinați situația în această lumină. Desigur, răspunsul nu va fi imediat, dar privirea către Dumnezeu înseamnă să-L întrebi: „Ce aștepți de la noi? Ce ar trebui să facem pentru ca voia Ta să se împlinească în noi și în fiecare dintre copiii noștri?” Solicitând acest lucru Domnului, El ne va pregăti să primim lumina Lui.

 

De asemenea, ar trebui să le explicăm copiilor noștri că a fi om înseamnă că trupul și inima sunt inseparabil unite în noi. Având în vedere că omul este spirit întrupat, adică un suflet exprimat într-un corp și un corp care este animat de un spirit nemuritor, el este chemat să iubească în această totalitate unificată. Iubirea angajează corpul uman și corpul se angajează cu dragoste spirituală. Cu alte cuvinte, nu puteți „încerca” iubirea, nu puteți să vă jucați de a iubi cu cineva: indiferent dacă ne place sau nu, într-o relație romantică fiecare persoană este complet implicată.

 

Din acest motiv, dragostea adolescentă nu este lipsită de consecințe. Poate fi necesară o doză bună de reținere, până în punctul de eroism, pentru a nu trece de liniile castității și respectul unul față de celălalt.

 

Ajută-ți copiii să evite dramele

 

Este o idee bună să-i spuneți și adolescentului că nu vă puteți dărui corpul fără să vă dăruiți inima, chiar dacă încercați să vă protejați de a vă răni. Ne ținem de mână, ne sărutăm, dormim împreună „o singură dată, doar pentru a încerca”... și apoi într-o zi, ne despărțim. Și este foarte dureros, ca un divorț, deoarece, căsătorit sau nu, adolescent sau nu, corpul formează o legătură, iar această legătură este ruptă.

 

Odată ce îți dai corpul, îți dai - puțin, mult, cu pasiune - inima. Ruperea este dureroasă și poate lăsa cicatrici profunde, în special la adulți, chiar dacă multe persoane nu consideră că este o chestiune atât de mare. Câți tineri își încep viața de adult răniți de spargeri sufletești succesive!

 

Astfel, iubirea adolescentină nu este banală. Nu este un rit de inițiere obligatoriu și inevitabil, deși este normal ca adolescenții să investigheze, să încerce și să pună la încercare puterea lor de seducție. Dar este responsabilitatea noastră ca părinți să-i ajutăm să rămână liberi să iubească cu adevărat. În acest sens, frații sau prietenii mai mari pot oferi sprijin de neprețuit.

 

Sursa: aleteia.org

Traducerea: Ioan – Ștefan Dumitraș

Știri din aceeași categorie