Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Puneți copiii la muncă în această vară. Știința spune că este bine pentru ei

 
Puneți copiii la muncă în această vară. Știința spune că este bine pentru ei
  • 24 Iul 2020
  • 415
de Theresa Civantos Barber
 
Să-i însărcinezi pe copii să facă treburi în jurul casei este una dintre cele mai bune metode de a-i ajuta să reușească mai târziu în viață.
Vacanța de vară este în plină desfășurare și munca școlară a fost pusă deoparte, dar părinții cer în continuare copiilor să se implice în munca zilnică din jurul casei. Dacă ceri copiilor tăi să ajute la îndatoririle zilnice, avem o veste bună pentru tine: copiii care fac activități și muncesc acasă au mai multe șanse de succes, personal și profesional, mai târziu, în viață. Este un dublu câștig, deoarece puteți externaliza o parte din munca de menaj și în același timp să le oferiți copiilor dumneavoastră avantaje de durată!
Julie Lythcott-Haims, fost Decan al Bobocilor de la Universitatea Stanford și autoarea revistei „How to Raise an Adult” (n.r. „Cum să crești un adult”), și-a făcut misiune din a-i încuraja pe părinți să-și pună copiii la treabă, inclusiv prin videoclipurile sale devenite virale de la TED Talk. Ea explică câteva dintre motivele pentru care treburile casnice ajută un copil să aibă succes mai târziu:
„Dacă copiii nu spală vasele, înseamnă că altcineva face asta pentru ei. Și astfel au fost absolviți nu numai de muncă, ci de a învăța că munca trebuie făcută și că fiecare dintre noi trebuie să contribuie la îmbunătățirea întregului.”
Pe lângă faptul că învață cum să contribuie la binele superior, acestea sunt câteva dintre numeroasele beneficii ale copiilor care fac sarcini:
Lucrul realizat cu competență și stăpânirea unei abilități creează încredere în sine.
Participarea la activitățile dificile ale mamei și tatei oferă copiilor apreciere pentru tot ceea ce fac părinții lor și împiedică mentalitatea conform căreia i se cuvine totul în mod gratuit.
Copiii vor fi mult mai bine pregătiți pentru viața de adult dacă sunt capabili să facă ordine și să gătească singuri.
Dacă doriți să vă puneți copiii la treabă, dar nu știți de unde să începeți, lista de la sfârșitul articolului, prezintă în mod util responsabilitățile corespunzătoare dezvoltării (în limba engleză).
Vara este momentul perfect pentru a vă concentra pe construirea bunelor obiceiuri de muncă și responsabilitate, „așezarea șinelor” pentru ca trenul familiei să meargă lin, înainte de a începe din nou școala. Dacă vă simțiți vinovați că le cereți copiilor să-și împăture propriile haine și să spele vasele, renunțați la această vinovăție! Este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru ei, iar într-o bună zi, în calitate de persoane de succes și adulți, vor fi recunoscători.
 
 
Traducerea: Ioan – Ștefan Dumitraș
 


Sursa:aleteia.org