Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa Francisc donează alte 35 de ventilatoare pulmonare pentru urgenţa Covid-19

 
Papa Francisc donează alte 35 de ventilatoare pulmonare pentru urgenţa Covid-19
  • 27 Iun 2020
  • 1118

Elemozineria Apostolică a informat că, în ultimele săptămâni, Sfântul Părinte a donat – prin intermediul nunţiaturilor apostolice din diferite ţări – 35 de ventilatoare pulmonare, donaţii ce reflectă apropierea sa concretă şi iubirea sa paternă.

Esenţiale pentru salvarea vieţii pacienţilor cu forme mai severe de Covid- 19, în ultimele luni am auzit vorbindu-se de ele în mod continuu, deoarece numărul celor care ar fi avut nevoie de astfel de aparate a fost, peste tot, mai mare decât disponibilitatea efectivă. În esenţă, ventilaţia mecanică, ajută pacienţii cu insuficienţă respiratorie, ce reprezintă unul dintre cele mai grave simptome ale coronavirusului.

Din lista detaliată pusă la dispoziţie de Elemozineria Apostolică aflăm că patru ventilatoare pulmonare au fost trimise în Haiti, două în Republica Dominicană şi alte două în Bolivia, în timp ce patru aparate au ajuns în Brazilia, ţara din America Latină cea mai lovită de pandemie, căreia papa Francisc i-a transmis sentimentele de apropiere, telefonându-le de trei ori episcopilor pe care i-a asigurat de rugăciunea sa şi de încredinţarea ţării Maicii Domnului de la Aparecida. În Brazilia, noul coronavirus a cauzat 55 de mii de victime şi peste 1 milion de cazuri confirmate, fiind ţara cu cel mai trist bilanţ, după Statele Unite, unde se înregistrează aproximativ două milioane şi jumătate de cazuri şi 124 de mii de decese.

Rămânând în America de Sud, trei ventilatoare pulmonare donate de papa Francisc au ajuns în Columbia şi două în Ecuador, ţară cu peste 4300 de infectaţi cu noul coronavirus. Alte trei aparate au ajuns în Honduras şi tot atâtea în Mexis, în vreme ce patru ventilatoare pulmonare au fost trimise în Venezuela, ţară cu o profundă criză a sistemului de sănătate.   

În Africa, gestul de apropiere şi de solidaritate al papei Francisc, constând în donarea de ventilatoare pulmonare a dus mângâiere în Camerun şi Zimbabwe, unde au fost donate 4 aparate.  

În Asia, mai exact în Bangladesh, au ajuns două ventilatoare pulmonare, iar alte două aparate destinate bolnavilor cu insuficienţă respiratorie au fost trimise în Europa, în Ucraina, ţară care numără în prezent peste o mie de victime.Sursa:vaticannews.va/ro