Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Ne-am rugat 3860 de zile... și Dumnezeu ne-a răspuns

 
Ne-am rugat 3860 de zile... și Dumnezeu ne-a răspuns
  • 12 Iun 2020
  • 811

Fiii nu vin atunci când dorim noi, ci când Dumnezeu consideră că este momentul 

 

Toate își au vremea lor și fiecare lucru de sub ceruri își are ceasul lui. (Ecl.3.1) 

Ne-am căsătorit pe data de 16 iulie 2005 în capitala Columbiei. Un an mai târziu soția mea a fost diagnosticată cu endometrioză (chisturi ovariene), fapt care a condus la eliminearea și apoi curățirea ovarelor. Medicul ginecolog ne-a avertizat că aceste chisturi pot reapărea și în viitor. În anul 2014, soția mea, Andreea a fost operată din nou, în această situație cu o problemă mai delicată, existând și o infecție a uterului. 

Dupa multe intervenții chirgicale, și extrem de multe sacrificii Dumnezeu și-a revărsat dragostea asupra casei noastre și după mai mult de zece ani ne-a dăruit un fiu. 

Pe data de 29 februarie a acestui an, un medic specialist în fertilitate ne-a prezentat 4 motive pentru care nu este bine să avem un fiu în mod natural. Singură opțiune posibilă, potrivit acestuia era fecundarea în vitro, ipoteză pe care am eliminat-o imediat datorită credinței noastre și asta pentru că această tehnică are la bază o disociere a paternității. 

"Tehnicile ce provoacă o disociere a părintilor, prin intervenția unei persoane străine de cuplu (donare de spermă sau de ovocit, împrumut de uter) sunt grav neoneste. Aceste tehnici (inseminare și fecundare artificiale heterologe) lezează dreptul copilului de a se naște dintr-un tată și dintr-o mamă pe care să-i cunoască și care să fie legați între ei prin căsătorie. Ele trădează „dreptul exclusiv [al soților] de a nu deveni tată și mamă decât unul prin celălalt”(CBC 2376). 

La data de 24 martie, în ajunul Paștelui, după ce ne-am rugat aproximativ 3860 de zile în timp ce urmăm anumite programe dedicate celor căsătoriți precum cele de educație sexuală pentru căsătoriți și metode naturale de planificare familiară, Dumnezeu ne-a răspuns....Thomas Cardona-Blanco este în viață și se formează în pântecele soției mele de 14 săptămâni. 

Am înțeles un lucru și anume că fiii nu vin în conformitate cu planurile noaste, ci atunci când Dumnezeu consideră că este momentul. Ne-am dat seamă că Domnul prin înțelepciunea Sa infinită ne folosește ca instrumente, în ciudalimitelor noastre, pentru a consolida căsătoria și familia. Nu contează ce spun medicii care uneori ne invită să optam la anumite metode care contravin credinței. Dumnezeu are măsura Sa prin care ne îmbrăca în credință, perseverență și speranță

În cazul în care sunteți părinți, va invităm să vă exprimați cât mai profund iubirea față de fiii dăruiți de Creator. Dacă nu sunteți părinți atunci este momentul să va rugați pentru ca El să va dea putere, păstrându-vă departe de descurajare...și asta pentru că există un timp pentru toate. 

 

Traducere: Orian Remus AnghelSursa:it.aleteia.org