Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

PS Claudiu: „Să ne închinăm în fața lui Isus și să-L recunoaștem ca Domn și Dumnezeu”

 
PS Claudiu: „Să ne închinăm în fața lui Isus și să-L recunoaștem ca Domn și Dumnezeu”
  • 24 Mai 2020
  • 2358

În Duminica a VI-a după Paști sau Duminica Orbului, 24 mai 2020, Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, a celebrat Sfânta Liturghie în Catedrala „Sfânta Treime” din Blaj. Celebrarea a fost transmisă în direct de postul de televiziune TVR3 și online de Radio TV Blaj. Au concelebrat Preasfințitul Cristian Crișan, Episcop ales și Pr. Cristian Barta, Vicar general.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa Claudiu a făcut mai întâi referire la lectura Apostolului din Duminica a VI-a după Paști (Fap 16,16-34), în care putem vedea reacția stăpânilor slujnicei cu duh de ghicit în momentul în care slujnica lor a fost eliberată. Pe aceștia nu i-a interesat nimic altceva decât faptul că „s-a dus nădejdea lor de câștig”. Aici este o încercare pe care cu toții o simțim și pe care trebuie să o învingem. De multe ori logica acestei lumi aceasta este: „eu ce câștig?”, „mie ce-mi iese daca fac acel lucru?”.

La fel și Evanghelia de astăzi, cât și cele din duminicile trecute, a continuat Preasfinția Sa, ne prezintă o continuă luptă între întuneric și lumină, între dorințele și necesitățile acestei lumi și aspirațiile față de Împărăția Cerurilor. Orbul din Evanghelie îl întâlnește pe Isus, iar Isus îl vindecă, ungându-i cu tină ochii. Omul ascultă cuvântul lui Dumnezeu, merge și se spală la scăldătoarea Siloamului, iar ochii i se deschid. Intră într-o realitate cu totul nouă, pe lângă vederea fizică primește și vederea spirituală, este creat ca o ființă cu totul nouă. Acesta începe să vorbească fără frică și cu un curaj tipic oamenilor lui Dumnezeu. Din aceeași Lumină a venit și curajul Episcopilor noștri martiri, a preoților, călugărilor, călugărițelor și credincioșilor noștri care în perioada comunistă au dat mărturie despre adevăr.

Din acest punct de vedere, a spus Preasfinția Sa, avem și noi o datorie sfântă: de a ne închina lui Isus și de a-L recunoaște ca Domn și Dumnezeu. Putem face acest lucru dând mărturie despre ceea ce a făcut Dumnezeu în viața noastră. Cu toții am fost botezați și am fost vindecați de întunericul din noi. Pentru aceasta suntem datori asemenea orbului din Evanghelie să dăm mărturie despre lumina pe care am primit-o, fără să ne rușinăm.

Să ne aducem aminte, a încheiat Preasfinția Sa, că nădejdea noastră de câștig nu este în lumea aceasta, ci în Împărăția Cerurilor. Pe urmele Fericiților Episcopi martiri să fim fii vrednici ai aceste Biserici. Să nu uităm că atunci când suntem cu Cristos și suntem ocrotiți de Maica Sfântă, nimic nu poate birui lumina din sufletele noastre.

 

Biroul Arhieparhial de PresăSursa:bisericaromanaunita.ro