Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Devenind unul altuia profeție

 
Devenind unul altuia profeție
  • 28 Dec 2013
  • 6100
Ev Mt 2,13-23
Cât de minunat e momentul nașterii din Betleem! Câtă bucurie și câtă pace inspiră! Suntem parcă transformați și împărtășiți cu această bucurie. Parcă devenim mai buni. Parcă... Fiindcă oamenii sunt atât de buni și de generoși încât Fiul lui Dumnezeu știți ce trebuie să facă în secunda imediat următoare? Să fugă pentru a nu fi omorât! Dar oare în ce soi de lume trăim?!? Și cât putem fi de răi pentru ca lumea în care trăim să arate astfel? Sau chiar credem că noi suntem diferiți?

Nașterea din Betleem este un fapt istoric, dar și un model după care Isus vine în sufletele noastre. Fiul lui Dumnezeu poposește tot la fel de discret și la noi. Și de cele mai multe ori, camerele noastre sunt la fel de ocupate ca cele din Betleem. Sfânta Familie își găsește un loc lăturalnic în viața noastră, la limita subzistenței. O zi are 24 de ore. Din aceste 24 de odăi pe care le avem la dispoziție, oare câte îi oferim Domnului? Nu-i așa că de cele mai multe ori rămâne liber doar grajdul celor câteva minute, dintre două lucruri pe care le facem?

Dar Isus e obișnuit cu noi... Ne cunoaște mai bine decât ne cunoaștem noi...

Avem însă astăzi o șansă  de schimbare. Fiindcă două sunt glasurile care ne vorbesc încontinuu: cel al lui Irod, care vrea să omoare Pruncul și cel al îngerului care vorbește lui Iosif.

Dacă vrem să începem o viață nouă, acum este momentul! Fiindcă același înger care-i vorbește lui Iosif ne vorbește și nouă. Și ce ne spune? Exact ce-i spune și lui: cum să facem pentru a apăra viața Pruncului din viața noastră și din familia noastră de Irozii zilelor noastre. Care este parcursul Sfintei Familii? Din Betleem în Egipt, pentru a ajunge în final în Nazaret, “ca să se împlinească ceea ce s-a spus prin prooroci, că Nazarinean Se va chema”. La fel e și cu viața noastră: atunci când ascultăm glasul Îngerului, ea se transformă în profeție, capătă un sens și un nume dat de către Dumnezeu. Facem un salt de calitate, înspre adevărata noastră identitate. Nu numai atât: învățăm și cum să-l apărăm pe Isus în viețile celor din jurul nostru. Devenim îngeri pentru cei de lângă noi.

Să intrăm în acest minunat cerc de comuniune al Sfintei Familii. Iosif visătorul să ne fie model și apărător. Domnul are un vis cu fiecare dintre noi: să-l lăsăm să se împlinească și să devenim unul altuia profeție!

Iar dacă doriți, meditația se poate transforma în rugăciune:

Isuse, Marie şi Iosif, Vă iubim şi cu umilinţă Vă rugăm: învredniciţi-ne să Vă iubim cu toţii mult mai mult; mântuiţi-ne sufletele de orice neplăceri; daţi-ne nouă credinţă, nădejde şi iubire, sănătate deplină, pace, linişte, voinţă şi tărie; pace și liniște țării noastre și lumii întregi și toate acele daruri de care ducem lipsă, atât noi cât și alții pentru care ne rugăm. Iar pentru vredniciile sfinţilor care astăzi își serbează ziua lor, ale sfinților îngeri ai noştri păzitori şi a tuturor sfinţilor îngeri, de la Bunul Dumnezeu Tatăl, Darul Sfântului Spirit de a face prezentul bine, de a completa trecutul cu bine şi de a pregăti viitorul bun pentru veşnicie şi aşa să Vă putem iubi, adora şi mări în vecii vecilor. Amin.

PS Claudiu
Episcopul Curiei