Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Preot cu COVID-19 renunță la aparatul de ventilație pentru a salva un pacient mai tânăr

 
Preot cu COVID-19 renunță la aparatul de ventilație pentru a salva un pacient mai tânăr
  • 24 Mar 2020
  • 11120

Un preot în vârstă de 72 de ani, infectat de coronavirus a decedat în urmă cu câteva zile în Italia, după ce a renunțat la aparatul de ventilație mecanică de care avea nevoie, pentru a salva viața unui pacient mai tânăr.

Este vorba despre părintele Giuseppe Berardelli, din Casnigo, din eparhia italiană din Bergamo, cea mai puternic lovită de COVID-19. Aparatul care îl ajuta să repire fusese cumpărat de comunitatea parohială pe care o deservise.

„Don Giuseppe a murit ca un adevărat păstor. Și sunt profund emoționat de faptul că preotul din Casnigo, a renunțat la aparatul care îi era vital pentru a-l dărui cuiva mai tânăr decât el”, a declarat pentru ziarul „Araberara” un operator de sănătate din casa de îngrijire din San Giuseppe.

Părintele Berardelli a murit în spitalul Lovere.

„A fost un preot care a ascultat pe toată lumea, știa să asculte. Oricine i se adresa știa că poate conta pe ajutorul său”, a spus Clara Poli, ani de zile primar al orașului Fiorano, subliniind că-i este recunoscătoare preotului care a deschis un centru de ajutor pentru familii. „Era un om senin, întotdeauna fericit și plin de entuziasm. A transmis multă pace și bucurie comunității noastre", a mai spus fostul primar.

Giuseppe Berardelli s-a născut pe 21 august 1947 la Fonteno (Italia). A fost hirotonit preot la 30 iunie 1973. De când coronavirusul a ajuns în Italia, peste 60 de preoți au murit în peninsulă.

 

Traducere: ACCSursa:https://www.aciprensa.com