Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Sfatul Sfântului Ioan Bosco în caz de epidemie

 
Sfatul Sfântului Ioan Bosco în caz de epidemie
  • 17 Mar 2020
  • 4717

În timp ce un ultim raport arată că peste 182.400 de oameni s-au înbolnăvit în întreaga lume și că sunt 7.154 de persoane decedate, coronavirusul provoacă o îngrijorare din ce în ce mai mare. Dar dacă ați urma sfatul Sfântului Ioan Bosco pentru a trece prin această încercare cu mult mai multă seninătate?

Spălarea regulată a mâinilor, tușitul în cot, izolarea la domiciliu, evitarea de a merge în locuri ce reprezintă un risc, sunt câteva recomandări făcute de autorități pentru a limita răspândirea coronavirusului (Pentru mai multe RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus accesați: mai.gov.ro.) La acestea am putea adăuga încă una spirituală: să ai o imagine a Fecioarei Maria la tine și să te rogi în mod regulat.

Acest ultim sfat a fost dat de Sfântul Ioan Bosco la Torino în timpul epidemiei de holeră care a lovit orașul în 1854. Preotul italian le-a cerut tinerilor, care au fost mandatați să viziteze bolnavi, să poarte cu ei o imagine a Fecioarei și să se roage regulat. Niciunul dintre ei nu s-a infectat. Dacă cele două epidemii nu sunt absolut comparabile, sfatul lui este încă valabil: acționează cu umilință, cu credință și încredere în Maica Domnului.

 

Traducere: ACCSursa:aleteia.org